Sada je: 21 lip 2018 23:31.

Započni novu temu Odgovori  [ 48 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
 Duhovna literatura - preporuka 
Autor/ica Poruka
Reg. korisnik

Pridružen/a: 25 vel 2009 18:00
Postovi: 73
Lokacija: Zagreb
Spol: žensko
Post Re: Duhovna literatura
Evo jedne knjige koja doista jest duhovna literatura u punom smislu te riječi, osobito u ove dane prije Uskrsa:

Hans Urs von Balthasar, "Mysterium Paschale - Sveto trodnevlje smrti, pokopa i uskrsnuća našega Spasitelja" (KS)


11 tra 2009 18:30
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik

Pridružen/a: 15 ožu 2009 22:22
Postovi: 14
Spol: žensko
Post Re: Duhovna literatura
[quote="terezija.tere"]
Poderani veo - autorica je s muslimanske religije prešla na kršćansku. taj prijelaz je skoro platila glavom :( isto preporućam

tako je autorica je sa Islama prešla u Metodističku crkvu - pantekostalci je izdaju u zagrebu,knjiga koja dvosjekli mač,upravo je ona bila jedna od onih kad više nisam znala gdje bi ,al samo zahvaljujem prijateljici koja je bila u****a u svojim molitvama da ne odem od RKC


13 tra 2009 20:09
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik

Pridružen/a: 02 tra 2009 00:38
Postovi: 23
Spol: žensko
Post Re: Duhovna literatura
Volim duhovnu literaturu i tu sam dosta oprezna.Iz poslušnosti jednom razumnom savjetu trudim se da čitam ono što je dobro za moj rast u duhu.Riječ je vrlo moćno sredstvo,pisana također

Djelo"Tamna noć "Sv.Ivana od križa,hvalim svim srcem...
Osnovno što sam naučila iz djela ovog sveca,a kojeg je Crkva priznala za naučitelja,su blagodati križa i trpljenja,zatim sve,apsolutno sve predati u ruke našeg Oca a sve to činiti iz čiste ljubavi prema Bogu...iz dana u dan,iz trenutka u trenutak uvijek i iznova priznavati svoju bijedu i vjerovati da je sve dar Njegove neizmjerne ljubavi,koja me ostavlja bez daha

Ljubimo jedni druge kao što nas Isus ljubi


13 tra 2009 21:09
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik

Pridružen/a: 25 vel 2009 18:00
Postovi: 73
Lokacija: Zagreb
Spol: žensko
Post Re: Duhovna literatura
Je li tko pročitao knjigu teologa T. Matulića, "Metamorfoze kulture"? Autor je upravo dobio nagradu Hrvatska knjiga godine za 2009.


24 tra 2009 20:37
Profil Pošalji e-mail
Administrator
Avatar

Pridružen/a: 22 vel 2009 16:05
Postovi: 5001
Lokacija: Zagreb
Spol: muško
Post Re: Duhovna literatura
Ja nisam Lana.....ali me zanima dali si je možda Ti imala prilike pročitati pa da nam preneseš dojmove....BTB..:)


24 tra 2009 23:45
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik

Pridružen/a: 25 vel 2009 18:00
Postovi: 73
Lokacija: Zagreb
Spol: žensko
Post Re: Duhovna literatura
Nisam još, kupit ću je ovih dana jer je svakako mislim pročitati, s obzirom da je autor sjajan bioetičar... a kako knjiga ima oko 1000 stranica, na dojmove će forumsko općinstvo morati pričekati kojih mjesec dana :D


25 tra 2009 13:04
Profil Pošalji e-mail
Administrator
Avatar

Pridružen/a: 22 vel 2009 16:05
Postovi: 5001
Lokacija: Zagreb
Spol: muško
Post Re: Duhovna literatura
Svaka čast ako je tako brzo pročitaš...:)...jer kod mene bi to trjalo i par mjeseci sa toliko stranica...:D


25 tra 2009 14:18
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik
Avatar

Pridružen/a: 20 ožu 2009 10:48
Postovi: 241
Spol: muško
Post Re: Duhovna literatura
soma stranica? to je malo žešća 'brijačina' :happy: ;)


25 tra 2009 14:22
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik

Pridružen/a: 25 vel 2009 18:00
Postovi: 73
Lokacija: Zagreb
Spol: žensko
Post Re: Duhovna literatura
Nego, soma stranica i dva kila papira... odmah se vidi, učen neki čovjek :mudri: :D :D :D


28 tra 2009 14:18
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik
Avatar

Pridružen/a: 23 vel 2009 12:54
Postovi: 987
Lokacija: Velika Gorica
Spol: žensko
---------
Post Re: Duhovna literatura
Analiza Zloga i njegove vladavine svijetom
U klopci demona Lojkić proučava globalnu problematiku utjecaja Zloga i razmjere njegovog ovosvjetovnog haranja.
Autor Mladen Lojkić u knjizi U klopci demona (Vlastita naklada, Zagreb, siječanj 2009.) ukazuje na problematiku koja bi trebala biti itekako prisutna u razmišljanjima katoličkih vjernika u današnjim realnim i suvremenim okolnostima. On se svojom trećom knjigom, snažnog sadržaja, u vrlo kratkom vremenskom razmaku, odredio kao vrstan prepoznavatelj uzroka i posljedica svjetskog i hrvatskog društveno-političkog stanja.

U klopci demona Lojkić proučava globalnu problematiku utjecaja Zloga i razmjere njegovog ovosvjetovnog haranja. Najveće zlo vezano je uz politička djelovanja koja potiču razne vrste intelektualnog i društvenog porobljavanja, osvajanja tuđih životnih prostora i dobara, medijsko manipuliranje istinom, do krajnjeg cilja – rušenja katoličkih vrijednosti. Sve to s nakanom uspostave 'novih vrijednosti' Novog svjetskog poretka i uspostave nove sinergijske religije u zamjenu za kršćanstvo. Kršćani koji iskreno vjeruju u Boga, trebali bi vjerovati u postojanje Zloga i njegovo djelo, jer se opstrukcija Božje Istine i Dobra događa u svijetu sustavno i kroz vijekove.

No, nikada kao do sada, u tako snažnoj turbolenciji kao u naše vrijeme, zlo kulminira kroz prividno visoka civilizacijska i humana dostignuća suvremenog svijeta. Lojkić već na samom početku knjige U klopci demona upozorava da se »sotona i njegov miris mogu namirisati u većini gradova Europe i čitavog planeta« (str. 20), te zaključuje »da je najveći poraz katoličkog čovjeka ako ne vjeruje u postojanje Sotone« odnosno »nijekanje postojanja Sotone, ujedno je i nijekanje postojanja Krista« (str. 21). Autor je katolički laik koji vrlo dobro poznaje Bibliju, te i uz pomoć Riječi Božje ukazuje na »ono što nas treba najviše zabrinjavati je lakovjernost i neznanje hrvatskog katoličkog puka« (str. 34).

Čitatelj koji će studiozno proučiti U klopci demona naići će na niz primjera i podataka temeljem kojih se potvrđuju autorova teza i opravdana zabrinutost. Razloge zašto hrvatski prosječni katolički vjernik premalo ulazi u bit problema, pa i onih o zlu i sotoni, zašto kaže da vjeruje u Boga, a ne vjeruje u utjecaj Zloga, između ostaloga je i preslabo razumjevanje svih današnjih 'klopki demona' u globaliziranom svijetu, odnosno nedovoljno razumjevanje uzroka i posljedica suvremenih zbivanja. U tom smislu nova Lojkićeva knjiga sigurno će prosječnom katoličkom čitatelju otvoriti nove vidokruge i razbistriti pojmove i opsege današnjeg zla globalnih razmjera.

U klopci demona Lojkić čitatelja vodi kroz opsežnu i detaljnu analizu hereza tj. krivovjerja u vremenu ranog kršćanstva, krivovjerja posredstvom ostalih svjetskih religija i krivovjerja najnovijeg suvremenog doba. Hereze današnjice slijede kroz prikaz agresija istočnih religija na katoličku vjeru, medijsko-scenskih utjecaja na katolike i anglosaksonsko-masonsko rastakanje katoličanstva. Kroz cijeloviti pregled svih svjetskih religija, nastanak i osobine krivovjernih vjerovanja i božanstava, čitatelj može sam zaključiti kakvu Milost spoznaje imaju vjernici Rimokatoličke crkve u istinskom Kristovom nauku.

Lojkić poseban osvrt usmjerava k pojavi i djelovanju protestantizma odnosno nastanku anglosaksonske hereze i utjecaja anglikanaca i masonerije na katolike (str. 257 – 280). Svaki bi se svjestan hrvatski katolik trebao upoznati s poviješću nastanka engleskog protestantizma, sa stradanjem i mučeništvom katolika u vremenu dinastije Tudor[1] engleskih prijestolonasljednika, te ulogom i utjecajima te hereze na suvremene političke prilike danas. Potpuni raskid Engleske s rimskim Papom i odvajanje od Rimokatoličke crkve učinio je engleski kralj Henrik VIII. On je osnivač protestantizma i današnje anglikanske crkve u Engleskoj, koju je ozakonio 'Aktom o supremaciji' i sebe postavio za »jedinog i vrhovnog šefa crkve u Engleskoj«.[2] Henrik VIII. (1509.-1547.) otpao je od katoličke vjere zbog nezakonitih bračnih veza što ih je održavao sa Anom Boleyn.

Za vrijeme tog kralja otpadnika kao i za vrijeme vladavine njegovih nasljednika, posebno njegove nezakonite kćeri Elizabete I. (1558.-1603.), poteklo je u Engleskoj mnogo krvi onih koji su radije i život žrtvovali, nego se odrekli prave vjere. Mučeničkom autobiografijom o tim vremenima svjedoči isusovac o. John Gerard.[3] Kralj Henrik VIII. ženio se ukupno šest puta[4], a neke od žena osudio na smrt odrubljivanjem glave, dok je cijelo vrijeme katolike na smrt progonio. Lojkić upozorava da su Thomas Moore i biskup John Fisher odbili zatajiti katoličku vjeru što ih je odvelo na stratište (str. 258). Manje je poznato da je 25. listopada 1970. Sv. Otac Pavle VI. proglasio svetima 40 mučenika[5] iz Engleske i Walesa iz tih zlopatničkih vremena.

Katolici su zato u Velikoj Britaniji gotovo istrijebljeni, pa ih je danas svega 10 posto.[6] Nakon krvavih obračuna s katolicima, licemjerno je da si Velika Britanija pripisuje izum demokracije, da (ne)demokraciju prosuđuje drugima, dok još uvijek drži na snazi zakon po kojem britanski prijestolonasljednik može biti samo protestant,[7] isključivo ne može biti katolik, kao ni njegova supruga ili suprug.[8] Lojkić poglavlje o protestantizmu U klopci demona zaključuje s podatkom da je u sadašnjoj anglikanskoj crkvi zaređeno za pastore više od polovice žena, ali i to da je 2008. održano svećano vjenčanje dvaju pastora homoseksualaca (str. 280). To najbolje prikazuje o kakvoj je crkvi i vjeri riječ. Na kraju slijedi zaključak – »tko je vlasnik medija, gospodar je svijeta«.

Autor nam otkriva zastrašujući podatak o medijskim manipulacijama koje je istraživao britanski Royal institut na čelu s trojicom svojih članova – britanskih lordova: »Namjerno su se u medijima plasirale lažne podvale, pa čak i toliko iskrivljene da je bilo smješno vjerovati da se u njih može povjerovati. Nakon šest mjeseci istraživanja došlo se do zaprepašćujućeg podatka. Samo 13% britanske i američke populacije, moglo je samostalno rasuđivati i donositi vlastite zaključke, dok ih se 87% vrlo brzo dalo izmanipulirati i prihvatiti lažnu 'medijsku istinu', pa makar ona bila potpuno neprihvatljiva...« (str. 339-340). To je stožerni dio Lojkićeve knjige U klopci demona o tome u kakva su sve istraživanja upleteni engleski lordovi.

Tu se kriju pravi odgovori na strateška politička pitanja današnjice – ugrozbe katolika u Europi, suvremene britanske politike, pitanje zaplotnjačko-masonskih djelovanja posebice protiv katolika, te konačno kako se laž i zlo ciljano medijski koriste i šire. Te se metode već dulje vrijeme primjenjuju u Hrvatskoj i protiv Hrvatske. Ostaje glavno pitanje – zašto ljudi uglavnom ne prihvaćaju postojanje sotone? Tko pored Lojkićeve knjige traži dokaze iz prve ruke, neka prouči svjedočastvo kolumbijske zubarice Dr. Glorije Polo.[9] Ona je 1995. g. putovala od iluzije k Istini, stajala pred vratima pakla, doživjela đavla koji stvarno postoji, opisala njegov 'pečat' i svu njegovu podmuklost.

Njezino Svjedočanstvo izašlo je u nekoliko izdanja na raznim jezicima svijeta. Ta intelektualka iz daleke zemlje, temeljem osobnog iskustva, snažno svjedoči i potkrijepljuje Lojkićeve tvrdnje. Konačno, svijet je uistinu pun podvala, neistina, krivotvorina, laži i lažnog sjaja, te nema sumnje – sotona je stalno na djelu! Istinu o širenju i utjecaju zla u današnje vrijeme trebalo je stoga hrabro razobličiti kako je to učinio Mladen Lojkić U klopci demona. Jer u svijetu se iz dana u dan potvrđuje pouka – »demoni vladaju tamo gdje ne vlada istina«![10]

--------------------------------------------------------------------------------

[1]

[2] Vjesnik, 3. studenog 2004., Potpuni raskid Engleske s Rimom

[3] Joh Gerard: Iz Londonskih tamnica (FTI Družbe Isusove, Zagreb 2002.)

[4]

[5] Clemet Tigar: Četrdeset mučenika iz Engleske i Walesa (FTI Družbe Isusove, Zagreb 2003.)

[6] Atlas Europe (Europapress holding, Zagreb 2005.)

[7] Vjesnik, 16. listopada 2004., Blair razmišlja o prelasku na katoličku vjeru

[8]

[9] Dr. Gloria Polo: Svjedočanstvo (Don Božidar Medvid, Jelsa 2008.)

[10] Glas Koncila, 20. siječnja 2008., teolog Josip Sabol: Prijatelji i protivnici Crkve u hrvatskom društvu

Damir Borovčak


03 lip 2009 10:08
Profil Pošalji e-mail
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 48 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
cron