Sada je: 21 srp 2018 09:20.

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
 Moj hod pokraj Puta 
Autor/ica Poruka
Reg. korisnik
Avatar

Pridružen/a: 20 sij 2014 11:14
Postovi: 21
Lokacija: Zagreb
Spol: žensko
Post Moj hod pokraj Puta
Dugo sam se nakanjivala da ovo napišem ..pa malo hoću,malo neću..no konačno sam skupila hrabrost,sebi nisam mogla pomoći,možda nekome pomogne.
Žena sam srednjih godina,živim dan za dan u nadi sutra će biti gotovo,sutra sam slobodna..
Bog je velik neće me ostaviti,napustiti,znam da neće u to čvrsto vjerujem.

No da krenem nekim redom
Iako potječem iz katoličke obitelji i kao dijete sam obavila sve sakramente,svojom vlastitom glupošću upala sam u "živi pijesak" i samo mi još glava viri,mada nekad imam osjećaj da će i ona ubrzo potonuti.
Kao mlada žena ,nisam vjerovala da je meni ili bilo kome moguće učiniti zlo,a niti nekoga uvući u zlo ..jer "ja sve znam"..
Igre Zloga u daljnjem tekstu ću ga nazivati smrdljivko,malo slovo nije greška ,već namjera..
Djetinjstvo,osrednje ništa posebno,favorizirani sin kćer a neka je kad ju je Bog dao :D ali ništa posebno traumatično.
Završila sam faks,udala se za divnog čovjeka koji je to sve nadoknadio.
Divan brak,djeca,suprug koji me voli,pomaže oko djece u svemu ..trebalo bi me ispunjavati,ali ja sam skrenula s pravog puta.
Moja baka je često govorila "zlo nikada ne spava"..čuvajte se i Bog će vas čuvati,mislila sam u svojoj "prepametnosti"..ma daj baka samo daviš uvijek jedno te isto..:(
Nisam prevarila muža nikada,to ne,imam i ja po neki princip..:)
Nije ni on mene,on je čovjek koji vjeruje i nikad nije imao potrebu iskakati iz "tračnica",meni je bilo potrebna "skitnja",koju sam skupo platila i još plaćam.
U jednom periodu mog života,moja vjera postala mi je arhaična,zastarjela,zaglupljivanje masa da bi ih se držalo pod kontrolom i slična pametovanja ..
Nesuglasice s jednim svećenikom,samo su me poljuljale ,ali nije ni on kriv za moja skretanja i stramputice.
Ja sam ta koja je morala u sve gurnuti nos,sve pročitati,sve vidjeti..krivica je moja,manja sam od makovog zrnca ali moj ego je tražio hranu..
Sve je krenulo s čitanjem sad ove sad one knjige koje veze nemaju s katoličkim učenjima,tako to tada nisam vidjela.
Kako su mi knjige dolazile pod ruku,na neki čudan način sam upoznavala baš osobe koje su bile "stručnjaci" za po neku oblast o kojoj je knjiga koju sam čitala govorila.
Kratko rečeno bila su to "new agerska" pametovanja i očaranost Istokom i hinduizmom,koji je i mene zahvatio.
Lagano se moj krug prijatelja mijenjao a da ni primjetila nisam da ja sve manje vremena posvećujem onima koji idu redovno na Misu a sve više onima,koji mole samo Oče naš,a zdravo Marijo preskaču ili čak ni to.
Prestala sam ići na Misu,samo velikim blagdanima,Bogu hvala djecu sam slala redovno,bar to..
Nije me baš ništa od tog New agerskog privlačilo,ali sam u sve zavirila,slušala,čitala,prisustvovala sastancima sad ove grupe,sad one..sve da se "prosvjetlim" ne videći da tonem u mrak.
Pod ruke mi je dospjela jedna od Krmpotićkinih knjiga,ne želim je ni imenovati da se ne "inficira" još netko s istom knjigom,svidjela mi se jako.Mislila sam oduševljeno ovo žena zna,ona je nakon gubitka djeteta tu našla mir,to je to..
Bila sam na svakom njenom dolasku u Zagreb,na predstavljanima knjige,prmocijama ovog i onog...
Danas je ona za mene jedna od najvećih coprnjica na ovim prostorima,ali ja sam zagrizla mamac kao najgluplji som..
Spisateljica koju sam spomenula je sljedbenica Kuštravog ne želim mu ni ime spomenuti,pa ću ga dalje tako zvati..i mojim domom su počeli odjekivati bhajani (bađani),bila sam vjerovali ili ne kao hipnotizirana,drugačije to svoje stanje nemogu opisati.
Kako netko Krista može zamijeniti sa bogom slonom ili majmunom..budala može.Ta sam.
Kipići surlastog božanstva su se nizali,slike "kuštravog",yoga,Kriya yoga,Jogananda i ostali nande i anade su mojom rukom unjeti u naš dom.
Karma je kriva za sve i slične parole su mojim umom gospodarile,mantranje je zamjenilo sve što sam do tada čitala,slušala,voljela a ticalo se duhovnosti.Vježbanje yoge .Tibetanske i kojekave vježbe, knjige i knjižice sumnjivih autoriteta su mi postali važniji od Isusa.
Sve što je obajvljeno na ovim prostorima sam kupila kao najveće blago čuvala i donjela doma..
Isusu nikad nisam napravila oltar ,pa ima ga u Crkvi mislila sam,ali tom kuštravom zlotvoru jesam u svojoj spavaćoj sobi..
Moj predivni muž,se nije bunio,on je imao Krista a ja nek malo ..pustit će me mislio je..
Najlakše bi to opisala kao stanje hipnoze,ne znam drugačije reći,kiša snjeg ma nije važno ja idem jednom tjedno na sastanak skupine..frizeru ne bih otišla po snijegu,ali tamo sam išla ko pijanac na čašicu..
Vegetarijanstvo je postalo normalna stvar,srećom nisam s tim davila i ostale članove obitelji,soje sam pojela više nego kokoš na nekoj farmi..
Hvala ti Bože za sve!Hvala i za pohanu piletinu,bečki,sarmu,ćevape,roštilj..
Večernje meditacije doma obavezno,ali je negdje u podsvjesti ostao Strah Božji,hvala Svemogućem Bogu,pa bi ja prije meditacije izmolila krunicu ili zazvala Arhanđela Mihaela i Majku Božju i "mantrala" dalje..vjerujem da me je to sačuvalo da ne poludim skroz.
Otvarale su se kojekakve "oči" i ja od obične male žene postala sam sebi jako važna..
Gle mene kako sam "posebna",zatvorenih očiju čitam kao s displaya,komuniciram mentalno,imam svoj unutarnji TV vidim slike kojekoga i koječega..
Nisam u svojoj gluposti znala da sam na tom lutanju na svakoj "stanici" zakačila po jednog "suputnika",smeće i slugu zloga,bila sam kao u nekom filmu,ide moj život a ja ga gledam sa strane ..
Polako su se oči počele otvarati,ali ne do kraja..često bi mi umom protrčala misao strelovito,sve je to skupina gubitnika,lai bih ju ja još brže odbacila.
Nakon prvotnog oduševljenja ,praznina je u meni svakim danom bila sve veća,ali se ja nisam vraćala Kristu samo sam nastojala biti još bolja,meditirati više,odvajati od sna da stignem biti i sa obitelji ali i sa "samom sobom"..
Onda me je Bog protresao prvo malo,hvala mu beskrajno.
Pa sam obolila od jetre,štitnjača,nesnosne glavobolje,bolovi u želudcu,a ja trkom do telefona,sad će mene moja "prijateljica" odvesti kod iscjelitelja tog i tog..
Ništa od mog ozdravljenja,ali evo i tog u mojim "mentalnim slikama"..mogu se razgovarati bolje nego na telefon..,ali još mi nije došlo iz riti u glavu,ja sam se još uvijek smatrala "odabranom i posebnom" ..
Kad je Bog vidio da ima posla s totalnom glupom kozom,udario je gdje majku najviše boli..na dijete,hvala mu u sve vijeke vjekova!
Moje dijete iz čistog mira se razboli,od doktora do doktora svi nalazi u granicama normale ,a nešto nije u redu,majka vidi i što doktor ne vidi..ne bih dalje u intimu djeteta radi..
Tu tek počinje moje buđenje,obraćenje,molitve i zazivi Isuse pomozi ,spasi ga dajem svoj život za njegov,uzmi sve samo mi ga izliječi..hodočašća,zagovori svetaca.Hvala Bogu i Svim svetima dijete je ozdravilo.
Sve sam pobacala,dnevnike i bilježnice,knjige,prekinula sve kontakte sa svim osobama koje su pripadale new ageu,sljedbenicima kojekakvih učitelja..
Obavila ispovjed,pa životnu ispovjed,postila,molila idem redovno na Misu..
Moj pakao je tek tada započeo..
Koliko me Isus vuče k sebi ja i ne želim drugo,toliko smrdljivac sa svojim slugama podmeće nogu..
ISUS JE MOJ PUT,ISTINA I ŽIVOT ZA SVE VIJEKE ,VJEKOVA.AMEN.
Ali borba je to velika,prevelika,nikome ju ne bih poželjela,od nesanice do koječega o čemu ni pisati ne volim jer djeluje kao naučna fantastika,a meni je svakodnevnica..:(
Išla sam na sve duhovne obnove koje su se u Zagrebu održavale,bude super i kad dođem doma nakon dan ili nekoliko sati.."udarci" smrdljivka i njegovih slugu su još jači..
Od osjećaja prisustva pa ti bude kao da si u frizeru do vidljivih otvorenim očima koječega do zatvrenim očima.
Nije me strah,samo sam umorna iscrpljena nesanicama,noćnim morama da ih tako nazovem,doživljenim i proživljenim.
Bila sam i kod psihijatra,kod jednog svećenika..to su samo kemijske reakcije u mozgu..e moj pater ..
I ode taj pater u Rim da doktorira,nadam se da će osim titule steći i neka znanja.
Pa kod fra Ive Pavića i vel.Zlatka Sudca ne u osobnoj molitvi nego u grupnoj,sve ok lijepo.molim pjevam i dođem doma malo jača ali ne i izlječena..
Pa odem onda kod patera Smiljana na ispovjedi,na molitve ..meni je lijepo tamo,sve je to kao kad te kičma boli na najjače a ti popiješ Lupocet ..ublaži malo no ne prestaje..ali mi daje snagu za dalje.
Do kada samo dragi Bog zna i neka je volja njegova a ne moja..
Juhu koju sam zakuhala moram i pojesti valjda..ali presita sam,ne moguuu višeeeee
Nisam izgubila vjeru,samo sam na rubu snaga,umorna sam dragi moji,tako umorna,umorna..

Moj savjet svima, ako vam je dosadno ili vam se ne moli bolje pročitajte Alan Forda bar će te se nasmijati Bob Rocku i njegovim mudrolijama ili najobičniji ljubić nego bilo kakvo štivo koje se izleglo iz zmijskog New Age gnijezda.
Opasna je to radoznalost,nalik paukovoj mreži..kad "muha" uleti,što se više nastoji iščupati to se više zapliće ..
Samo Svemogući Bog pomaže i može pomoći sve drugo je sotonska laž.
Sva znanja i sva mudrost su u Bibliji, u Svetom Pismu,a ja sam iščitavala BagvadGitu,učila mantre i koješta ..
Samo Isus Krist je Put,Istina i Život sve ostalo su igre i zamke zloga.
Sve nas Blagoslovio Svemogući Bog štitio,zaštitio i sačuvao od svakoga zla.


01 ožu 2014 11:01
Profil
Administrator
Avatar

Pridružen/a: 22 vel 2009 16:05
Postovi: 5001
Lokacija: Zagreb
Spol: muško
Post Re: Moj hod pokraj Puta
LucijaL… Bogu hvala, vidljivo je u tvom svjedočanstvu da si na kraju ipak našla natrag put do Boga, i učinila sve potrebno da se očistiš i oslobodiš svih tragova toga u čemu si bila, stoga ću ti samo zahvaliti na ovom svjedočanstvu… i hvala ti da si imala dovoljno hrabrosti napisati ga… Bogu hvala na tome jer vjerujem da će mnogima koristiti, a koji su također malo ili puno odlutali od vjere… Dobro je da se ovo pročita jer put kojim si bila krenula nije nimalo bezazlen, i opasan je…
Tebi jedino želim strpljenja i nastojanja ostanka s kristom unatoč trplnenju. Samo On zna zašto su sad kušnje teže. Iako svjedočim da svi mi imamo teške kušnje i napasti što smo Bogu bliži. Vjerujem da da ti pripušta jačr kušnje kako bi ostala u težnji i nastojanju slijediti Krista, te kako bi se istinski isčistila od svih zaostalih tragova te prošlosti u kojoj si doista duboko bila zaglibila. Gospodin zna gdje si bila i koliko dubok, stoga zahvaljuj na kušnjama, jer dok te ovaj napada znaj da si mu neprijatelj...a neprijatelj si mu jer si Kristu prijatelj…
Bog bio s tobom i čuvao te od zla...blagoslov tebi i obitelji !


04 ožu 2014 05:31
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik
Avatar

Pridružen/a: 20 sij 2014 11:14
Postovi: 21
Lokacija: Zagreb
Spol: žensko
Post Re: Moj hod pokraj Puta
Hvala Damire!
Slobodna volja je blagoslov i prokletstvo,sve nam dozvoljeno ali sve nije dobro.
Na svojoj koži sam iskusila koliko je opasno "otvarati vrata iza kojih ne znaš tko stanuje",sve što prolazim sama sam kriva.
Vjerujem iskreno da je Kristovo milosrđe veće od svih mojih grijeha,a Njegove riječi :"..nisam došao radi pravednika,nego grešnika.." to me drži,nosi i vodi.
Bog zna do kada i zašto,Njemu je sve moguće i neka je volja Njegova,znam i kad mi je najteže da je On tu i da mi neće dati više nego što mogu nositi.
Blagoslovio nas sve Svemogući Bog!


05 ožu 2014 15:53
Profil
VIP član

Pridružen/a: 25 ožu 2012 21:03
Postovi: 130
Spol: žensko
Post Re: Moj hod pokraj Puta
Lucija L

Prije svega hvala ti na tvom iskustvu, svjedočanstvu koje si s nama podijelila...nije to lako. Ljudi se srame o tome pričati, ni na forumima se ne osjećaju sigurno... dosta ljudi je na žalost zaglavilo u takvom nekakvom iskustvu poput tvoga, i sama poznajem ljude koji su se pokušali izvući iz toga, s različitim uspjehom... a sve je počinjalo bezazleno, eksperimentima s popularnom literaturom zabavnog sadržaja, odlasci na popularne, pomodne promocije knjiga, druženja, mudre razgovore, podjele iskustava...jer je to in, i totalno je drugačije od staromodne vjere...., pa kupovina kojekakvih mirisnih prašaka, čudotvornih štapića, drangujlija, džindžuva i sl. sitnica...koje nisu niti malo naivne, nevine...i dok se okreneš sljedbenik si nekakvog kulta... imnala sam ponude za članstvo, sve je počinjalo bezazleno tipa, pa hajde, to je moderno, nemoj biti bijela vrana, pa vidiš koliko ljudi je to probalo, pa to je super i sl.
Bogu hvala nije me ništa uvuklo...

Što je najgora na prvi pogled to ništa nije tako strašno, zanimliva litetarura, nova muzikica, eventualno isprobavanje nekakvih modernih recepata.... da, zlo doista ima 10000 lica i vrlo je mudro... drago mi je da si pronašla snage da se boriš i ideš dalje u toj borbi...budi ustrajna, Damir te je dobro savjetovao, nastavi dalje...uspjet ćeš se očistiti, polako i pomalo, ali sigurno i u potpunosti ćeš uspjeti... Bog te vodi...na žalost čovjek sebi bude i najveći prijatelj i neprijatelj...

Želiim ti svako dobro, neka te Bog čuva i sve nas, stvarno smo ga potrebni u svemu svaki dan...

Jasna smjesko srce moli


10 ožu 2014 21:17
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik
Avatar

Pridružen/a: 20 sij 2014 11:14
Postovi: 21
Lokacija: Zagreb
Spol: žensko
Post Re: Moj hod pokraj Puta
Hvala Jasna!

Mogu samo dodati za sebe:
Bog voli malene,ponizne i skromne,a ja sam u to vrijeme bila bahata,"prepametna",tašta,ego ogroman...
Nikad i ja su bile moje "omiljene riječi"...
Često sam znala govoriti ja sam Katolik i ponosna sam na svoju vjeru,da nisam bila bi Pravoslavka,jer mi je tamo jedino vidim sličnost sa svojom vjerom..Nikad ja ne bih imala posla sa sektama ..pa opet nikad ja..ne bih ovo i ono..
To nikad i taj veliki ja bilo potrebno dobro pljusnuti da shvati svoju malenost,a Božju veličinu i Milosrđe.
Hvala ti Bože moj i neka bude Volja tvoja a ne moja.
Bez Boga i bez vjere smo samo list na vjetru...
smjesko srce moli
BnB


11 ožu 2014 18:04
Profil
Reg. korisnik

Pridružen/a: 17 ožu 2014 20:24
Postovi: 9
Spol: muško
Post Re: Moj hod pokraj Puta
Hvala ti na ovome svjedocanstvu .


23 ožu 2014 19:36
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik
Avatar

Pridružen/a: 20 sij 2014 11:14
Postovi: 21
Lokacija: Zagreb
Spol: žensko
---------
Post Re: Moj hod pokraj Puta
Hvala tebi Doki!
BtB
:bighug


24 ožu 2014 13:23
Profil
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
cron