Sada je: 21 svi 2018 02:59.

Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
 Molitve Svetoj Riti 
Autor/ica Poruka

Pridružen/a: 25 svi 2009 20:37
Postovi: 711
Post Molitve Svetoj Riti

Sponsored Links

SVETA RITA iz Cascije

Svetica je rođena prvih godina pontifikata pape Urbana VI. (oko g. 1381.), kad je bilo dokončano avignonsko sužanjstvo papâ, a umrla je 22. svibnja 1447. nakon 40 godina samostanskoga života, od toga 15 godina izvanrednih mističnih milosti, ali i mnogih patnja. Proživjela je jedno od najtežih razdoblja crkvene povijesti, takozvani zapadni raskol.
Rita je bila kćerka roditelja koji dugo nisu imali djece. Želja za porodom njezina je oca i majku nagnala na mnoge molitve pa možemo reći da je bila od Boga izmoljena. Tim više što su joj roditelji tada već bili u poodmakloj dobi. Izmolivši je od Boga, jednostavni, dobri i bogobojazni roditelji nastojali su svoju kćerku što bolje kršćanski odgojiti. Mala je upijala sve što su joj govorili i u čemu su je poučavali. Inače, život djevojčice bijaše prilično tvrd i težak, kao da je predosjećala da će tako biti i kasnije, pa se za to nastojala pripremiti.
U kući je imala kutić, gdje se slobodno i nesmetano predavala svojim molitvama te izljevima ljubavi prema Isusu. Sanjala je o tome kako će postati redovnica i sva se predati Gospodinu. No, to se nije ostvarilo, jer su je obećali kao ženu nekome mladiću iz mjesta.
Rita se morala veoma mlada udati, a zaručnik joj je bio sve prije nego dobar čovjek. Po naravi naprasit, brutalan, pa mu Rita postade ne samo žena već i žrtva. Podnoseći njegovu tešku narav, nije se nikada ni riječju potužila, makar mu je kao ropkinja bila u svemu ovisna. Čak je morala pitati za dopuštenje ako je htjela i u crkvu poći. Ona je zlo u njemu nastojala pobijediti dobrim. Nije to išlo brzo, ali malo-pomalo svojom je blagošću i strpljivošću uspjela pobijediti vuka i pripitomiti ga. Njegovu je dušu privela k Bogu pa su neko vrijeme zajedno sretno živjeli u svojoj Roccaporeni.
Riti su umrli roditelji i to bijaše za nju udarac, a onda uslijediše drugi udarci, baš kao na starozavjetnoga pravednika Joba. Jedne večeri, kad joj se muž iz Cascije vraćao kući u Roccaporenu, napadne ga neki čovjek i ubije. Htio se osvetiti, ali na tako svirep i neljudski način za jednu uvredu koja mu je prije bila nanesena. Nakon toga udarca u roku od godine dana umrla su joj i oba sinčića. Gospodin je uslišao molitvu majke koja je molila neka ih radije nevine uzme k sebi negoli dopusti da odrastu i onda se osvećuju ubojici svoga oca. Ona je gledala na ljudske uvrede i nepravde očima Evanđelja i zato je bila sposobna nepravdu radije podnijeti nego učiniti, uvredu oprostiti i zaboraviti.
Oslobođena na tako bolan način svega onoga što ju je još vezalo uz zemlju, Rita je opet počela razmišljati o svom davnom snu, to jest o ulasku u samostan. Silom prilika morala se odreći svoga zvanja, ali sada ga je opet po svaku cijenu željela ipak ostvariti. Zato se uputila u obližnju Casciju u augustinski samostan Sv. Magdalene. Bila je odbijena. Redovnice su smatrale da udovica nije prikladna za njihov samostan. Rita je i dalje molila da je prime, ali sve bi uzalud. Rita se tada sa živom vjerom što premješta bregove obratila svojim dragim svecima zaštitnicima: sv. Ivanu Krstitelju, sv. Augustinu i sv. Nikoli iz Tolentina, pa je oni prema jednoj predaji po noći uvedoše u samostan.
Došavši u samostan, mnogo je razmatrala o Isusovoj muci moleći Isusa da i osjetno postane dionicom njegove muke. Bila je uslišana pa je na čelu zadobila ranu, koja ju je podsjećala na Isusovu trnovu krunu, od koje je mnogo trpjela i koja joj više nije zarasla. Činila je druge pokore, osobito post. Zadnjih je godina u patnjama, što ih je strpljivo podnosila, bila posve prikovana uz svoj siromašni ležaj. Od svega ju je 22. svibnja 1447. smrt oslobodila.
Narod ju je odmah nakon smrti počeo štovati kao sveticu, još prije nego je Crkva izrekla o njoj svoj neprevarljivi sud. Svetom ju je proglasio 24. svibnja 1900. tek papa Leon XIII., nazvavši je "dragocjenim biserom Umbrije".

MOLITVA VOZAČA

Gospodine, daj mi čvrstu ruku i budno oko.
Daj da svojim prolaskom ne remetim mir bližnjega moga, sijući bol među mojom braćom.
Molim te, Gospodine, i za one koji su sa mnom: očuvaj ih od stradanja, ognja i nesreća.
Pouči me kako da koristim svoj auto za potrebe drugih; daj da shvatim da zbog ljubavi prema brzini ne smijem žrtvovati život, Tvoj dar, ni ljepotu stvorenoga.
Pouči me radosnom i ljubaznom hodu stazom mojega života, tako da ne čineći zla, prispijem na odredište vječnoga spasenja.
U svojim molbama utječem se miloj svetoj Riti u čiju se zaštitu ufam s bezgraničnim povjerenjem. Amen.


MOLITVA MAJKE

O Bezgrešna Djevice, majko Isusova i majko moja, svrni svoje milostive i ljubazne oči na me koja danas više no ikad osjećam svu slatkoću i težinu odgovornosti majčinstva.
Tebi, o Majko, povjeravam svoju djecu koju toliko volim, zbog kojih sam toliko patila i za koju ću jednog dana odgovarati pred Tvojim Sinom Isusom.

Pouči me da ih vodim kao što si ti vodila svoje sinove sveta Rito, sigurnom rukom po stazi moja vodi Bogu.
Učini me blagom bez slabosti i snažnom bez grubosti.
Isprosi za me onu strpljivost koja se nikada ne umara i sve podnosi jer ima samo jedan cilj: vječno spasenje moje djece.

Budi mi na pomoć u tom teškom pothvatu Sveta Djevice!
Oblikuj moje srce na sliku Tvojega i daj da moji sinovi u meni vide odraz tvojih kreposti kako bi kad nauče od mene da te vole i služe na zemlji, mogli kao i ja hvaliti Te i blagoslivljati na Nebu.
STAVI IH STOGA, KRALJICE SVETIH, POD ZAŠTITU SVETE RITE IZ CASCIE.VAPAJ NEVOLJNIKA ZA POMOĆ


O milostiva Sv. Rito, pomoćnice nevoljnika, još se nije čulo da nije bio uslišan onaj koji ti se u svojoj nevolji obratio s iskrenim ufanjem.
Zar ću samo ja, nevoljnik, biti nedostojan tvog pogleda, samo meni nesretniku nećeš uslišati molbe? Ah, ne slatka svetice!...
Ti znadeš što je patnja, a moja patnja je golema...
Tjeskoba me pritišće sa svih strana, tuga mi tišti srce, jad mi zagorčava dane, svaka kap ljudske utjehe presušuje oko mene.
Kakva mi još nada ostaje, nakon Boga i svete Djevice, ako ne ti, mila tješiteljice nevoljnika?
Misli stoga na me, isprosi od Gospodina pomirenje u nevolji, utjehu u muci, oslobođenje od svakoga zla i osobitu milost koju te molim ............

3 puta Oče naš, Zdravo Marijo, Slava OcuMOLITVA SVETOJ RITI

Bože, Ti si se u svojemu beskrajnom milosrđu udostojao milostivo pogledati na svoju vjernu službenicu Ritu i udijeliti njezinom zagovoru ono što je ljudima nemoguće, budi nam milostiv na pomoć u našim nevoljama.
Daj da svi spoznamo da si jedino Ti plaća poniznima, zaštita napuštenima i snaga svima onima koji u Te vjeruju. Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava OcuMOLITVA SVETOJ RITI

Pod bremenom boli utječem se tebi, slatka Sveta Rito, ZAGOVORNICE NEVOLJNIKA, da me uslišaš.
Oslobodi, molim te, moje srce tjeskobe, koja ga tišti i podaj mir mojoj duši prepunoj tuge: ti koju je Bog izabrao; isprosi za me milost koju te žarko molim.
Je li moguće da samo ja mogu ne doživjeti snagu tvog moćnog zagovora?
Ako su moji grijesi prepreka za ispunjenje mojih molbi, ishodi za me milost od Boga pokajanja i oprosta iskrenom ispovijedi.
O predivna zaručnice Gospodinova od kojeg si na dar dobila jednu od Njegovih Rana, pomozi mi da u dobru živim i u dobru umrem. Amen.

Oče naš , Zdravo Marijo , Slava Ocu


MOLITVA SVETICI NEMOGUĆEG


O uzvišena čudotvorko, sv. Rito, svrni svoje milostive oči na me patnika i nevoljnika iz svoga Svetišta u Casci, gdje sva lijepa snivaš u miru, odakle širiš rajsku svjetlost..
Ti vidiš moje jadno srce okruženo trnjem kako krvari od boli..
Ti vidiš o slatka Svetice da u mojim očima više nema suza, jer su sve presušile.
Umoran sam i obeshrabren tako da i sama molitva umire na mojim usnama..
Moram li očajavati u takvim teškim nevoljama moga života?
O dođi budi mi na pomoć i pripomoć.
Nije li tebe kršćanski narod prozvao SVETICOM NEMOGUĆEG , ZAGOVRNICOM NEVOLJNIKA?
Iskaži dakle, čast svojemu imenu, isprosi za me milost koju od Boga molim:..............
Svi veličaju tvoju slavu, svi govore o tvojoj darežljivosti koju ti pružaš , zar ću samo ja ostati razočaran, jer me ti nisi slušala? Ah, ne!
Moli stoga, moli za me Isusa da se smiluje mojoj nevolji, da po tebi, o Sv. Rito, mogu isprositi ono za čime tako gorljivo čezne moje srce.


Oče naš , Zdravo Marijo , Slava OcuMOLITVA SVETOJ RITI ZA NEPRIJATELJE


O Bože koji si se milostivo udostojio udijeliti svetoj Riti tako veliku milost da slijedi Tvoj uzor u ljubavi prema neprijateljima i utisnuo joj u srce i na lice svete znamene Tvoje ljubavi i muke, molimo te po njenim zaslugama i zagovoru, da volimo svoje neprijatelje i vazda s dubokom skrušenošću promišljamo patnje Tvoje muke.
Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.
MOLITVA SVETOJ RITI U NEVOLJI

Sveta zaštitnice nevoljnika, sveta Rito, bila si ponizna, čista i strpljiva.
Tvoje molbe nebeski Zaručnik ne odbija, stoga te molim da isprosiš za me od našega Uskrsnuloga Isusa molbu koju ti upućujem.
Milostiva mi budi na veliku slavu Božju, da te slavim i hvalim u vijeke.
Slavna sveta Rito, ti si čudesno sudjelovala u Muci Gospodina našega Isusa Krista.
Isprosi za me milost da pokorno podnosim teškoće ovoga života i zaštiti me u svim mojim nevoljama. Amen.


HIMAN SV. RITI

1.
Dođite djeve čedne, zaručnice čiste, priđite bliže:
Nek Zemlja se raduje i Nebo nek čuje
Odu što tebi zahvalno se diže,
Pjesmu našu što Ritinu slavu pohvaljuje.

2.
Evo slabog bezgrešnog tijela;
Blijedu joj put pokora bije.
U žalosti zbog boli Spasitelja
Dan i noć u samoći bdije.

3.
Rana joj čelo krasi trnom,
I grimizna ruža zimi cvate,
I smrznuta smokva urodi plodom,
Na Ritinu molbu čuda se jate.

4.
Udovici i supruzi svakoj
Put je do neba u njenu životu;
Rita nam put utre svoj
Kroz bol u Bogu, u mračnu životu.

5.
Slava Ocu i Sinu
I Duhu Svetom, Trima u Jednom;
Podari nam milost inu
Molitvom Ritinom i bolju njenom.

- Ti si označio svoju službenicu Ritu.
- Znakom Tvoje Ljubavi i Muke.

POMOLIMO SE:

O Bože, koji si se udostojao udijeliti milost sv. Riti da te slijedi u ljubavi prema neprijateljima, da u srcu i na čelu nosi znamen Tvoje ljubavi i muke, udijeli nam molimo Te, da njenim zagovorom i zaslugama budemo probodeni trnom pokajanja, promišljajući vazda patnje Tvoje Muke, koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.
ČUDESNA MOLITVA SVETOJ RITI

O uzvišena sv. Rito, u poslušnosti prema svojim roditeljima ti si sklopila brak.
Prikazala si sebe kao pravi primjer kršćanske žene.
Klečim pred tobom i otvaram ti svoje srce i molim te da mi Bog kroz tebe udijeli pomoć i zaštitu.
Mnogo godina si u svome braku patila, iako si bila pravedna.
Moli Gospodina da mi da dovoljno snage da ostanem vjerna njemu i svome mužu.
Preuzmi sve nas, posveti naš rad, blagoslovi sve naše poslove da budemo dostojni slave Božje i da dobijemo zajednički blagoslov.
O sveta Rito neka ništa ne ometa naš brak u našoj kući, neka bude sretan i anđeli mira neka nas štite.
Otkloni molimo te, svaku svađu od nas.
Neka nad nama i u nama vlada radost i da naša srca budu u ljubavi uzdržana.
Prenesi ovu molitvu o sveta Rito pred našega Gospodina i moli Ga da nas čuje i usliša, da moj muž i ja budemo u nebu kako bismo mogli zajedno slaviti Gospodina.

3 puta Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu


ZAHVALNA MOLITVA

Oče Nebeski Bože , stvoritelju svega živoga!
Ti si me želio baš ovakvu kakva sam sada.
Sama ne mogu prihvatiti i shvatiti mnoga događanja u mome životu.
Darovao si me mojim roditeljima, baš ovakvu kakva jesam.
U životu imam mnogo poteškoća, s lakoćom ih podnosim i tebi na oltar prinosim čistog srca i duše.
Dao si mi svoga Duha Svetoga da me vodi.
Tijelo svoga Sina da ga blagujem svakodnevno, te mi daje snagu na mom životnom putu.
Dao si mi zaštitnicu svetu Ritu da mi bude primjer i zagovornica kod Tebe.
Stoga Ti se često utječem preko svete Rite koja čuje svaku moju molbu i (moli i stoji pred Tobom kako bi moja molitva bila uslišana).
Hvala Ti Bože što čuješ moju molbu preko svete Rite, a i tebi sveta Rito hvala što me uslišavaš i ne napuštaš u najtežim beznadnim trenucima.
Hvala ti što me potičeš da idem k stolu Gospodnjem i blagujem Tijelo Isusovo.
Hvala ti sveta Rito na uslišanim molitvama.

slika


03 lip 2009 19:42
Profil Pošalji e-mail

Pridružen/a: 25 svi 2009 20:37
Postovi: 711
Post Re: Molitve Svetoj Riti
DEVETNICA

PRVI DAN

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga.Amen
Sveta Rito, moje brige me vode k Tebi. Pun pouzdanja obraćam se Tebi. Ti si nazvana pomoćnicom u bezizlaznim situacijama, jer si Ti već pomogla ljudima koji su tražili Tvoj moćni zagovor. U svom mučnom i poniznom životu Ti si puno ljubila i zbog te ljubavi Gospodin će uslišati naše molitve.
Sveta i blagoslovljena Rito, Tvoje molitve vrijede pred Bogom, zato Te molim da Tvoj sestrinski zagovor bude uz ovu moju potrebu /reci potrebu/.Ti si bila jedna od nas, a sada Te Sveta Crkva postavila za moćnu pomoćnicu, molim te pogledaj na mene nevoljnika i priteci mi u pomoć, da ti moje srce daje hvalu:

DOKLE GOD NAM Bog OVDJE DAJE ŽIVOT, DAJMO HVALU SVETOJ RITI.
UVIJEK JE SLAVLJENA RITA NA NEBU OKRUNJENA.

SLIJEDI: Krunica Sv.Rite i Litanije Sv.Rite

KRUNICA SV.RITE
(sa razmatranjem)

BOŽE, U POMOĆ MI PRITECI!
GOSPODINE, POHITI DA MI POMOGNEŠ!

1. Sveta Rito, Ti sad u nebu uživaš najveća dobra, ljubiteljica si patnje i trpljenja. Zbog našeg Gospodina Isusa Krista molim Te pomozi i meni da i ja po Tvojem zagovoru mogu sve svoje patnje i trpljenje podnijeti s ljubavlju za našega Gospodina Isusa Krista.
1 x Oče naš
10 x Zdravo Marijo… KOJI NEKA NAM PO ZAGOVORU SV.RITE DA STRPLJIVOST
U TEŠKIM TRENUCIMA ŽIVOTA…SVETA MARIJO
1 X Slava Ocu

2. Sveta Rito, Ti si slijedila zapovjedi Isusa Krista i oprostila ubojici, a sinove poticala na oproštenje, molim Te, premila zagovornice i pomoćnice, pomozi i meni da i ja mogu oprostiti i srcem i dušom.
1 x Oče naš
10 x Zdravo Marijo….KOJI NEKA NAM PO ZAGOVORU SV.RITE DA SNAGU DA
OPRAŠTAMO I LJUBIMO SVOJE NEPRIJATELJE…
SVETA MARIJO
1 x Slava Ocu

3. Sveta Rito, Ti si ostala udovica i prihvatila sveti samostan u kojem je slatki zakon posvećenja, pomozi i meni , mila svetice, da i ja svakim danom sve više i više duhom rastem i živim na slavu Isusovu.
1 X Oče naš
10 x Zdravo Marijo …. KOJI NEKA NAM PO ZAGOVORU SV.RITE DA POTREBNU
ČISTOĆU DUŠE I TIJELA…SVETA MARIJO
1 x Slava Ocu

4. Sveta Rito, Ti si u svom utočištu tijelo stezala lancima, postom i patnjom za ljubav Gospodina Isusa Krista, molim te pomozi i meni da i ja mogu činiti pokoru, obuzdati svoje strasti, živjeti i svjedočiti ljubav Isusovu.
1 x Oče naš
10 x Zdravo Marijo…. KOJI NEKA NAS PO ZAGOVORU SV.RITE OSLOBODI OD
SVAKOGA ZLA DUŠE I TIJELA…SVETA MARIJO
1 X Slava Ocu

5. Sveta Rito, onaj krvavi trn koji je probo tvoje čelo za Tebe je nebeski izvor koji ublažava tvoju bol i nagrada za strpljivost koju si toliko puta pokazala u svojim životnim situacijama u naglosti i srditosti svoga muža, pomozi i meni da i ja imam potrebnu strpljivost za svoga života.
1 x Oče naš
10 x Zdravo Marijo… KOJI NEKA NAS PO ZAGOVORU SV.RITE OSLOBODI OD
SVAKE NAGLOSTI I SRDITOSTI… SVETA MARIJO
1 X Slava Ocu

Na svako veliko zrno moli se:

O MOJ ISUSE, OPROSTI NAM NAŠE GRIJEHE, OČUVAJ NAS OD PAKLENOG OGNJA I DOVEDI U RAJ SVE DUŠE, OSOBITO ONE KOJIMA JE NAJPOTREBNIJE TVOJE MILOSRĐE.AMEN.

LITANIJE SVETE RITE

Gospodine, smiluj se!
Kriste , smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Kriste, čuj nas!
Kriste, usliši nas!
Oče nebeski, Bože, smiluj se nama!
Sine , Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj se nama!
Duše Sveti, Bože, smiluj se nama!
Sveto Trojstvo,jedan Bože, smiluj se nama!
Marijo Bezgrješna,Majko Božja, Moli za nas!
Marijo, Majko i utjeho ožalošćenih, Moli za nas!
Marijo,kraljice Svih Svetih, Moli za nas!
Sveta Rito, naša moćna zagovornice, Moli za nas!
Sveta Rito, odabrani daru Neba, Moli za nas!
Sveta Rito,zaljubljenice samoće, Moli za nas!
Sveta Rito, uzore čistoće, Moli za nas!
Sveta Rito,primjere ljubaznosti, Moli za nas!
Sveta Rito,savršena suprugo i majko, Moli za nas!
Sveta Rito, krasna u odvažnosti, Moli za nas!
Sveta Rito, darežljiva u praštanju, Moli za nas!
Sveta Rito, hrabra u pokori, Moli za nas!
Sveta Rito, udovice mira, Moli za nas!
Sveta Rito, darežljiva siromasima, Moli za nas!
Sveta Rito, gorljiva za Božji poziv, Moli za nas!
Sveta Rito,uzore redovničkog života, Moli za nas!
Sveta Rito, odabrana svih vrlina, Moli za nas!
Sveta Rito, ispunjena ljubavlju za Raspetog Krista, Moli za nas!
Sveta Rito,probodena Isusovim trnom, Moli za nas!
Sveta Rito, snažna u Božjoj ljubavi, Moli za nas!
Sveta Rito,urešena nebeskom slavom, Moli za nas!
Sveta Rito, ponose augustinskog Reda, Moli za nas!
Sveta Rito,bogata jedinstvenom snagom, Moli za nas!
Sveta Rito, zvijezdo vodiljo zalutalih, Moli za nas!
Sveta Rito,pouzdana utjeho ožalošćenih, Moli za nas!
Sveta Rito, sidro sigurnosti, Moli za nas!
Sveta Rito, sigurnosti u opasnostima, Moli za nas!
Sveta Rito, svetice nemogućega, Moli za nas!
Sveta Rito,zagovornice beznadnih slučajeva, Moli za nas!
Sveta Rito,moćna pomoćnice svih koji te zazivaju, Moli za nas!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta,
Oprosti nam Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta,
Usliši nas, Gospodine!
Jaganjče Božji,koji oduzimaš grijehe svijeta
Smiluj se nama!
R.Gospodine,označio si Ritu,
O.znakom svoga milosrđa i svoje muke!

Pomolimo se: Bože, u Svojoj si se beskrajnoj blagosti udostojao s ljubavlju osvrnuti na Svoju vjernu službenicu Sv.Ritu i uslišati njene molitve za ono što je nemoguće ljudskim naporima i nastojanjima.Smiluj nam se i pomozi nam u našim nesrećama, kako bi svi upoznali da si Ti nagrada poniznih, odbrana napuštenih i jakost onih koji vjeruju u Tebe. Amen.

DRUGI DAN

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga.Amen.
Sveta Rito, Ti si Svetica u bezizlaznim situacijama. Ti si ona koju pozivam u teškim trenucima mojega života. Tako su te nazvali oni koji su doživjeli Tvoj moćni zagovor. I ja Te želim tako nazivati, vjerujem u tvoju pomoć i ljubav. Ta ljubav može toliko mnogo toga učiniti pred Bogom, za moj život i ovu moju potrebu/reci potrebu/.
Molim Te, draga svetice, zagovaraj me sestrinski pred Onim koji daje tolika dobra. Preko tebe on će mi pomoći i dati potrebno, jer tome se nadam u živoj vjeri, koju prinosim Tebi. A Ti mi sv.Rito, izmoli milost čistoće moga srca pa će onda biti i moja molitva pred Bogom učinkovita.
Ti si bila jedna od nas, a sada Te Sveta Crkva postavila za moćnu pomoćnicu, molim te pogledaj na mene nevoljnika i priteci mi u pomoć, da ti moje srce daje hvalu:

DOKLE GOD NAM Bog OVDJE DAJE ŽIVOT, DAJMO
HVALU SVETOJ RITI.
UVIJEK JE SLAVLJENA RITA NA NEBU OKRUNJENA!

SLIJEDI:Krunica Sv.Rite i Litanije Sv.Rite

TREĆI DAN

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga.Amen.

Tvoj životni put, Sv.Rito, bio je pun patnje. Gospodinov kalež je bio dio te patnje. Nije te mimoišla nijedna bol. Iz svoga iskustva znaš samo za patnju i brige. Tako možeš razumjeti moju teškoću i molitvu. U Tvojoj prisutnosti raste moje pouzdanje u tvoju pomoć kod Milosrdna Oca. Gospodin je u teškim tvojim patnjama obdario te mnogim znakovima, da ih mi poslušamo, novu nadu crpimo. Zbog toga se obraćam Tebi, moli sestrinski Svevišnjega za ovu moju potrebu /reci potrebu/. Ti si bila jedna od nas, a sada Te Sveta Crkva postavila za moćnu pomoćnicu, molim Te pogledaj na mene nevoljnika i priteci mi u pomoć, da Ti moje srce daje hvalu:

DOKLE GOD NAM Bog OVDJE DAJE ŽIVOT, DAJMO
HVALU SVETOJ RITI.
UVIJEK JE SLAVLJENA RITA NA NEBU OKRUNJENA.
SLIJEDI:Krunica Sv.Rite i Litanije Sv.Rite

ČETVRTI DAN

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Sv.Rito, Ti si bila jedna od nas. Ti si se osjećala kao i mi. Ti si se kao mi trebala suočiti sa teškom sudbinom. U Tebi je toliko ljudskog da se osjećam blizak Tebi. To mi daje nade, kada se molitvom obraćam k Tebi. Ti si uvijek bila blizu Boga u dubokom i živom zajedništvu sa Vječnim, zato i nas možeš voditi prema Njemu. Ti nas možeš shvatiti. Molimo Te pomozi nam da shvatimo i prihvatimo u ljubavi i vjernosti njegove odluke i volju. Molim Te, draga Svetice, da me sestrinski zagovaraš u ovoj mojoj potrebi / reci kojoj / i izmoliš milost da sve svoje brige prikažem Božjoj providnosti i Njegovom smilovanju.
Sveta Rito, sada Te Sveta Crkva postavila za moćnu pomoćnicu, molim Te pogledaj na mene nevoljnika i priteci mi u pomoć, da Ti moje srce daje hvalu:

DOKLE GOD NAM Bog OVDJE DAJE ŽIVOT, DAJMO
HVALU SVETOJ RITI.
UVIJEK JE SLAVLJENA RITA NA NEBU OKRUNJENA!
SLIJEDI:Krunica Sv.Rite i Litanije Sv.Rite

PETI DAN

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga.Amen.

Sveta Rito, pogledaj i danas na ovu moju poteškoću / reci potrebu / koja me pritišće, tolike boli stvara… Srce je moje ranjeno, moja duša jeca, jedina si mi Ti nada kao velika i moćna zagovornica. Pogledaj na mene, mila moja Svetice, uzmi sve ono od mene što priječi da budem dijete Božje, a izmoli mi milost istinske darežljivosti i života u volji Božjoj.
Ti si bila jedna od nas, a sada te Sveta Crkva postavila za moćnu pomoćnicu, molim te pogledaj na mene nevoljnika i priteci mi u pomoć, da ti moje srce daje hvalu:

DOKLE GOD NAM Bog OVDJE DAJE ŽIVOT, DAJMO
HVALU SVETOJ RITI.
UVIJEK JE SLAVLJENA RITA NA NEBU OKRUNJENA!
SLIJEDI:Krunica Sv.Rite i Litanije Sv.Rite

ŠESTI DAN

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga.Amen.

Sveta Rito, nauči me da i ja mogu rasti i osjetiti dubinu Božje ljubavi. Jaka i moćna zagovornice, koja nikada i nikoga nisi odbila tko Te za Tvoj zagovor zamolio, uzmi ovu moju potrebu / reci koju / u svoje ruke da u zajedništvu s Tobom i u pravom duhu molim za pomoć. Vodi me k Bogu. Nauči me moliti u Ime Isusa Krista
„DOĐI KRALJEVSTVO TVOJE:BUDI VOLJA TVOJA“….
Ti si bila jedna od nas, a sada Te Sveta Crkva postavila za moćnu pomoćnicu, molim Te pogledaj na mene nevoljnika i priteci mi u pomoć, da Ti moje srce daje hvalu:

DOKLE GOD NAM Bog OVDJE DAJE ŽIVOT, DAJMO
HVALU SVETOJ RITI.
UVIJEK JE SLAVLJENA RITA NA NEBU OKRUNJENA!
SLIJEDI:Krunica Sv.Rite i Litanije Sv.Rite

Sponsored links07 kol 2009 20:48
Profil Pošalji e-mail

Pridružen/a: 25 svi 2009 20:37
Postovi: 711
Post Re: Molitve Svetoj Riti
SEDMI DAN

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Sveta Rito, pred našim najsvetijim Bogom svatko stoji kao grešnik. I ja sam jedan od njih. U ovoj brizi i potrebi / reci kojoj / shvati kako sam ovisan o Bogu i njegovoj pomoći. Koliko sam samo puta u svom životu bio neposlušan Bogu i tražio samo svoju prednost. Sada to shvaćam i spoznajem svoj grijeh. Ja se kajem i Gospodin mi je oprostio u svojoj velikoj milosti, ali korijeni leže duboko negdje u mojoj unutrašnjosti, pomozi mi da se potpuno predam Gospodinu i prihvatim volju Božju.
Kroz Tvoju molitvu, Sveta Rito, dozivam milost Božju na sebe i za sve ono što molim da mogu slaviti i hvaliti našega Gospodina Isusa Krista dajući i Tebi srcem hvalu:

DOKLE GOD NAM Bog OVDJE DAJE ŽIVOT, DAJMO
HVALU SVETOJ RITI.
UVIJEK JE SLAVLJENA RITA NA NEBU OKRUNJENA!
SLIJEDI:Krunica Sv.Rite i Litanije Sv.Rite
OSMI DAN

U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga.Amen.

Sveta Rito znam da sve teškoće i patnje imaju svoj smisao.Briga i bol koju imam na svom srcu sada stavljam u Tvoje ruke /reci svoju brigu/, vjerujući u Tvoj moćni zagovor i dobivenu milost. Shvaćam sada kako cijeli moj život, lijepi i teški sati dolaze od Mudroga Boga. Sada sam siguran u Božju ljubav i prisutnost. Pomozi mi da otkrijem dublje značenje ove patnje i da kroz to otkrijem smisao Božjeg plana, kako bi mogao slijediti njegovu svetu volju.
Pouči me naći rješenje i snagu u istini. Pomozi mi da se mračne i neshvatljive situacije okrenu nabolje. Tada ću biti spreman za milost Božju, njegovu srčanost i dobrotu koju ću kroz Tvoj zagovor doživjeti. Ti si bila jedna od nas, a sada te Sveta crkva postavila za moćnu pomoćnicu, molim te pogledaj na mene nevoljnika i priteci mi u pomoć, da ti moje srce daje hvalu.

DOKLE GOD NAM Bog OVDJE DAJE ŽIVOT, DAJMO
HVALU SVETOJ RITI.
UVIJEK JE SLAVLJENA RITA NA NEBU OKRUNJENA!
SLIJEDI:Krunica Sv.Rite i Litanije Sv.Rite


DEVETI DAN


U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga.Amen.

Sveta Rito,pomozi mi izdržati u poniznosti i pouzdanju u Tebe sav moj teret, koji me pritišće, nevolju koja me snašla/reci potrebu/.
Zahvaljujem Ti za Tvoju ljubav i vjernost i molim Te da danas, kao i ubuduće, vidiš moje nevolje kao svoje. Ti mi daješ spoznaju u mojim patnjama, tvoja sudbina pokazuje mi što znači biti blizu Boga kada je najteže. Dopusti da spoznam, da postanem zadovoljniji i mirniji u mom životnom putu u vjernom pouzdanju prema budućnosti.
Premila, vjerna i moćna zagovornice, zagovaraj me sestrinski pred Vječnom Mudrosti i izmoli od njega za ovu moju potrebu milost koja mi je sada potrebna.
Ti si bila jedna od nas, a sada te Sveta Crkva postavila za moćnu pomoćnicu, molim Te pogledaj na mene nevoljnika i priteci mi u pomoć, da Ti moje srce daje hvalu:
DOKLE GOD NAM Bog OVDJE DAJE ŽIVOT, DAJMO
HVALU SVETOJ RITI.
UVIJEK JE SLAVLJENA RITA NA NEBU OKRUNJENA!
SLIJEDI:Krunica Sv.Rite i Litanije Sv.Rite


PJESMA SVETOJ RITI

Pjevajmo našem Gospodinu koji učini čuda velika.
Dajmo hvalu i slavu i sv. Rita će nas voditi.
Ti si svijetli Božji znak
Ti si grad na našem brdu
Pružit ćemo jedno drugom ruku
Da na našem putu pobjedimo.
Hvala našem vječnom Ocu
I slava njegovu Sinu
Kao našem zagovorniku i savjetniku
Duhu Svetom na istom prijestolju.
Moli za nas, Sveta Rito
Da budemo dostojni obećanja Kristovog.

Pomolimo se:Bože, Ti si u svojoj dobroti dao Sv.Riti tolike milosti da je ona iz srca ljubila znak Tvoje ljubavi i Tvoje patnje. Daj, molimo Te Bože po njezinom zagovoru i njezinim zaslugama, da mi možemo našim neprijateljima opraštati i tako se sjediniti s Tvojom gorkom patnjom, Ti koji živiš i kraljuješ u sve vijeke vijekova.Amen.


07 kol 2009 20:49
Profil Pošalji e-mail

Pridružen/a: 25 svi 2009 20:37
Postovi: 711
Post Re: Molitve Svetoj Riti
Trodnevnica za oboljele svetoj Riti
Prvi dan

Bože svemogući, svrni svoj pogled ljubavi na N. (navesti svoje ime), koji s uzdanjem od Tebe molim zdravlje. Molim Te, da me u svome Milosrđu ozdraviš po zaslugama svete Rite, koja je s toliko ljubavi pomagala bolesnike. Draga svetice, moli Boga, Oca našega dobroga i prepuna milosti.

Drugi dan

Predrago Srce Isusovo, s uzdanjem i ljubavlju kojima su ti bile upućene riječi: ”Gospodine, evo onaj koga ljubiš, bolestan je” i ja Ti se obraćam i molim Te za zdravlje, s nadom da ćeš odgovoriti : ”Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se po njoj proslavi Sin Božji.” Udijeli mi svoju milost po zaslugama svete Rite, koja je u teškim mukama i boli sudjelovala u Tvojoj muci. Draga svetice, moli za mene koji s pouzdanjem očekujem zdravlje i okrepu.

Treći dan

Božansko Srce Isusovo, koje na zemlji i na nebu vječno pružaš milost ljudima u patnji, pogledaj me, koji se s pouzdanjem od Tebe nadam zdravlju. Ti jedini znaš koliko patim. Ako je volja Tvoja, ozdravi me. Molim Te po zagovoru svete Rite po čijim rukama poklanjaš blago Milosrđa Svoga, usliši moje molbe. Draga svetice, moli za me da dobijem ozdravljenje koje molim. Uslišaj me i zbog četiri zadnje godine tvog zemaljskog zivota, koje si provela u teškoj bolesti. Moli i isprosi mi, ne samo ozdravljenje tijela, već i svetost života.


07 kol 2009 20:50
Profil Pošalji e-mail

Pridružen/a: 25 svi 2009 20:37
Postovi: 711
Post Re: Molitve Svetoj Riti
DEVETNICA U ČAST SVETE RITE

PRVI DAN

Svrni svoj pogled na me, Sveta Rito, da stojeći ponizno pred tobom dokažem ti svoje duboko štovanje, da od tebe naučim put krijeposti, da tvojim zagovorom isprosim od Boga milost koju ću slijediti do smrti.
U sedmoj si godini postala znamenita po svakoj krijeposti: mudrosti, poniznosti, uzdržljivosti, pobožnosti, molitvenom duhu, pokori i odbacivanju svijeta i njegovih ispraznosti.
Blažena ti koja si već od djetinjstva dobro znala, kako odgovoriti milosti Božjoj!
Blažena ti koja si već tada položila temelje svojoj svetosti!
O, koliko sam bio i još uvijek jesam različit od tebe!
Uvučen u ispraznosti svijeta, nebeske me stvari zamaraju; moji grijesi rastu iz dana u dan, a misao o pokori plaši me.
Uslišaj me Sveta Rito, koja imaš toliki utjecaj kod Boga, isprosi za me pokajanje i novi život.
Isprosi za me da, ako i nisam slijedio tvoju nevinost mogu slijediti tvoju pokoru i jednog dana primiti dragocjenu nagradu koja je na Nebu namijenjena nevinim i pokajnicima.

Oče naš...Zdravo Marijo...Slava Ocu...


Molitva Sv. Riti za svaki dan

Sveta Zaštitnice nevoljnika, sveta Rito, čije molbe Nebeski Otac ne odbija, koja si zbog obilja u postizanju milosti nazvana „ Zagovornicom bespomoćnih“, pa čak i nemogućeg, Sv. Rito, tako ponizna, tako čista, tako ojađena, tako strpljiva, s tako samilosnom ljubavi za Raspetog Isusa, jer si od Njega isprosila sve što si tražila, te se zbog toga svi s povjerenjem uzdaju u tebe u nadi utjehe ili izbavljenja; budi milostiva svojim moliteljima i založi se svojim utjecajem kod Boga poradi njih; udijeli obilno milosti sada, kao što si ih udijelila u tolikim čudesnim slučajevima na veliku slavu Božju, za širenje tvog štovanja i utjehu onima koji vjeruju u te.
Obećajemo, ako naše molbe budu uslišane, da ćemo te slaviti objavljujući tvoje milosti, blagoslivljati te i pjevati vazda hvale tebi u čast.
Uzdajući se u tvoje zasluge i utjecaj kod Presvetog Srca Isusovog, molimo Te:
(OVDJE NAVEDITE SVOJU PROŠNJU)...LITANIJE SVETE RITE

Osobitim zaslugama tvog djetinjstva, moli za me
Savršenim jedinstvom s voljom Božjom, moli za me
Uzvišenim trpljenjem za vrijeme bračnog života, moli za me
Utjehom koju si doživjela obraćenjem supruga, moli za me
Bolju koja ti je ispunila srce zbog umorenog ti supruga, moli za me
Žrtvovanjem tvoje djece radije nego da teško uvrijede Boga, moli za me
Čudesnim ulaskom u samostan, moli za me
Strogom pokorom i svakodnevnim trpljenjem, moli za me
Trpljenjem zbog rane od trna koju si primila od Raspetog Spasitelja, moli za me
Božanskom ljubavlju koja ti je obuzela srce, moli za me
Onom znamenitom pobožnošću svetom Sakramentu, u kojem si živjela četiri godine, moli za me
Srećom kojom si se odvojila da bi se pridružila Nebeskom Zaručniku, moli za me
Savršenim uzorom kojeg si dala ljudima u svim životnim prilikama, moli za me

Moli za nas sv. Rito,
da dostojni postanemo obećanja Kristovih.


Pomolimo se:

O, Bože, u Svojoj si se beskrajnoj blagosti udostojao osvrnuti na molitve službenice Tvoje, blažene Rite i uslišati njene molitve za ono nemoguće ljudskoj skrbi, sposobnostima i nastojanjima.
Za nagradu za njenu samilosnu ljubav i nepokolebljivo pouzdanje u Tvoje obećanje, budi milostiv prema našoj nevolji i budi nam na pomoć u našim nesrećama, tako da nevjernik može upoznati Tvoje umijeće nagrađivanja poniznog, obrane bespomoćnog i jačanja onih koji vjeruju u Tebe po Isusu Kristu, Gospodinu našemu. Amen.


DRUGI DAN


Bog te izabrao Sveta Rito, za uzor djevicama, suprugama udovicama i redovnicima; stoga ti je dozvolio da osjetiš sve te životne prilike.
I kojeg li uzvišenog uzora suprugama, osobito u godinama kad si bila primorana živjeti sa suprugom čija je narav bila oprečna tvojoj!
Podnosila si poniženja, uvrede, napade ali svojom blagošću uspjela si ga svladati i učiniti poniznim i blagim.
Mnoge bi supruge mogle naučiti ot tebe umijeće blagog trpljenja u tišini, a supruzi obuzdavanje i omekšavanje srca svojih razdražljivosti.
Daj da naučimo živjeti s našom rodbinom i bližnjima u skladu sa svetim zakonima mira i kršćanskog milosrđa.
Daj da nestanu zloća i nesloge koje bjesne u tolikim obiteljima, i dovode ih do žalosnih i nesretnih prilika.
Osobito te molim sveta Rito isprosi za mene i za druge od Boga, Onoga koji sva dobra daje, stalnu ljubav blagog mira i sloge; u Kraljevstvu vječnoga mira.


Oče naš...Zdravo Marijo...Slava Ocu...

Slijedi Molitva Sv. Riti i Litanije od prvoga dana devetnice.


TREĆI DAN

Sveta Rito, veliki je bio tvoj jad kad si saznala tu strašnu vijest da ti je suprug ubijen!
Koje si gorke suze lila, osobito na strašnu pomisao da njegova duša možda nije bila pripravljena za susret s Vječnim Sucem.
Pokorna volji Božjoj, ne mareći za žalostan položaj u koji si dovedena, stavila si sebe i svoja dva sina u ruke Isusove.
Koliko si mnogo molitvi uputila Njemu za spasenje te obraćene duše, i za oprost njegovim nečovječnim ubojicama.
Čuvši da sinovi kuju osvetu zbog oca, molila si da se njihova srca obrate ili da radije budu uzeti s ovoga svijeta nego da im bude dopušteno izvršiti nakanu.
U svojoj velikodušnosti nisi tugovala kad si istovremeno ostala bez oba sina, već si zahvaljivala Isusu što je milostivo čuo tvoje molitve i uzeo ih k Sebi u njihovoj nevinosti.
Kako smo bijedni mi koji ne možemo oprostiti neznatne uvrede, niti učiniti ikakvu žrtvu na slavu Božju i spasenje naših, i duša svojih bližnjih.
Isprosi nam, Rito, od Isusa, da možemo praštati svojim neprijateljima zbog ljubavi Njegove, da nikad ne pretpostavimo ljubavi Njegovoj ljubav prema sebi i svemu što nam je drago, da budemo dostojni oprosta za naše grijehe i primimo vječnu nagradu u Raju.

Oče naš...Zdravo Marijo...Slava Ocu...

Slijedi Molitva Sv. Riti i Litanije od prvoga dana devetnice.

ČETVRTI DAN


Kako je velika, sveta Rito, bila ljubav tvoja prema Bogu i bližnjemu!
Tko može opisati nebrojene jecaje i vruće suze samilosti u kojoj se provodila dane i noći promišljajući o Muci tvoje raspete ljubavi?
Tko može razumjeti uzvišenost tvojih ushićenja i zanosa u Bogu, toliko čestih da su ti pružili neosjetnu i iznenadnu smrt?
Ljubav prema bližnjemu bila je poznata jadnim i bolesnim sestrama, svima ožalošćenima i zabludjelima u svim okolnostima, svakome onome koga je tvoja neizmjerna narav uvela u milost Isusa Krista.
Jadni mi čija su srca otvrdnula za duhovne i tjelesne potrebe naših bližnjih, dopuštamo si da budemo zavedeni slijepom i grešnom žudnjom.
Isprosi za nas, sveta Rito, od svog voljenog Isusa, da omekša naša srca i vodi naše osjećaje najčišćom ljubavi prema Bogu i prema našemu bližnjemu; tako da slijedeći te, budemo nakon smrti sjedinjeni s Vječnom Ljubavlju koja te čini tako slavnom u Raju.

Oče naš...Zdravo Marijo...Slava Ocu...

Slijedi Molitva Sv. Riti i Litanije od prvoga dana devetnice.

slika


08 kol 2009 01:54
Profil Pošalji e-mail

Pridružen/a: 25 svi 2009 20:37
Postovi: 711
Post Re: Molitve Svetoj Riti
PETI DAN


Od djetinjstva su ti, sv. Rito, poznate opasne hridi o koje se razbija naša ljudska narav; častoljubiva stremljenja, pokvarene koristi, putena zadovoljstva;a tvoje gnušanje od toga očuvalo te u nevinosti krštenja.
Ti koju su mrzili, lišena supruga i sinova, koja nisi osjećala sigurnost na ovom svijetu već si preklinjala za svoje mjestu u zajednici s Isusom, koji ti ga je dao velikim čudom, nakon što te zajednica tri puta odbila.
Želja ti je bila nagrađena, i zaželjevši posljednje zbogom svijetu zauvijek si se povezala s Isusom svečanim zavjerom siromaštva, čistoće i poslušnosti.
Blaženo tvoje umijeće, sveta Rito.
Bijednici mi, satrti pod težinom svojih stremljenja , pod jarmom svojih niskih strasti, koje nas vode u vječnu propast!
Isprosi nam od Isusa da odsada volimo samo nebeske vrijednosti; da mimo nas prolaze sve slabosti ovoga svijeta, da čistim srcem i dušom primimo strostruku nagradu obećanu svima koji prezru lažna i prolazna dobra ovoga svijeta.


Oče naš...Zdravo Marijo...Slava Ocu...

Slijedi Molitva Sv. Riti i Litanije od prvoga dana devetnice.


ŠESTI DAN


Ne možemo dovoljno štovati sveta Rito, molitveni duh i pokoru koji tvore osobiti znamen tvoje svetosti kojim je tvoj život postao stalni ures molitve, posta, patnji, promišljanja s ushićenjima i zanosima s Bogom.
Tvoja hrana, kruh i voda, pomiješana s pepelom, tamjanom i suzama; tvoja postelja gruba tvrda daska; kratka kosa, stega, opečena ruka, pa noga bolna su sredstva kojima si svladavala strasti.
Sveta Rito, mi radimo suprotno.
Kad smo napadnuti strašnim žudnjama, umjesto da ih zatomimo, mi ih potičemo, još gore, i dalje tragajući za onim što će nas odvesti u vječnu propast.
Priznajemo nužnu potrebu pokore i molitve, i usrdno te molimo da isprosiš za nas od Isusa Krista milost da kroz molitvu i ustrajnost nikad ne padnemo u grijeh , već da budemo dostojni dijeliti vječnu radost s tobom.

Oče naš...Zdravo Marijo...Slava Ocu...

Slijedi Molitva Sv. Riti i Litanije od prvoga dana devetnice.


SEDMI DAN


Sveta Rito, nakon propovijedi svetog Jakova, izgarajući u želji da sudjeluješ u patnjama Kristove Muke, isprosila si od Njega da usliša tvoju molitvu.
Tako si ganuta bila da si na povratku u svoju ćeliju milostive suze lila zbog samilosti za Raspetog Krista, koji ti je, da bi utažio tvoj gorući žar, ranio čelo trnom iz Njegove Krune, tako jakim bolom da si izgubila svijest.
Kakvo neizrecivo ushićenje, kakva radost, sveta Rito, biti tako nagrađena od Isusa, toliko slična Njemu; postavši odbojna i neprilična svojim družicama zbog rane i njena neugodna mirisa!
A mi bijedna stvorenja, koji umjesto da molimo Boga da nam pošalje patnje, postajemo žalosni ako smo kažnjeni za svoje grijehe!
Sveta Rito, isprosi nam od Isusa milost da strpljivo podnosimo nevolje i sve privremene zemaljske bolesti koje nam On pošalje, koje nas izbavljaju od vječne bolesti, da Ga zauvijek slavimo u Raju.


Oče naš...Zdravo Marijo...Slava Ocu...

Slijedi Molitva Sv. Riti i Litanije od prvoga dana devetnice.


OSMI DAN


Da bi dao veći sjaj tvojoj svetosti, sveta Rito, voljeni Isus je tvojoj bolnoj rani dodao bolest koja te kroz četiri godine držala prikovanu uz tvrdu postelju sve do smrti.
Kako sjajan uzor savršene predanosti volji Božjoj si nam ostavila i u trpljenju nepobjedive strpljivosti.
Jedina tvoja žalost, žalost srca, bila je što si bila na teret svojim drugama.
Kakav je blaženi mir zasjao na tvom licu kad si oćutjela Raj.
Tko može oslikati radost koja te obuzela čuvši Isusa i Mariju kako navještaju skori dolazak oslobođenja od bolnog zatočeništva tvog tijela u nebeski dom.
S poljupcem i uzdahom Raspetom Kristu, tvoja prekrasna i blažena duša poletjela je na vječni počinak Njemu u naručje.
Kako će biti s nama bijednim grešnicima na čas smrti?
Nama koji za svoje grijehe ne možemo strpljivo trpiti bolest ni na nekoliko dana?
Sveta Rito svrni pogled na našu bijedu; moli Isusa da nam udijeli savršenu predanost i strpljivost u našoj posljednjoj bolesti i blagoslovljenu smrt u Njegovu zagrljaju, da sjedinjeni s tobom, vazda blagoslivljamo našeg Isusa.

Oče naš...Zdravo Marijo...Slava Ocu...

Slijedi Molitva Sv. Riti i Litanije od prvoga dana devetnice.


DEVETI DAN


Tvoja duboka poniznost uzvišene krijeposti sveta Rito, koja si od djetinjstva do smrti tražila da se povučeš od svijeta, skrivajući se s Kristom u Bogu, bili su razlozi tvog uzdizanja do uzvišene slave kojoj se sada raduješ na nebu.
Ali voljeni Isus, čiju si poniznost savršeno slijedila, želio te proslaviti i na zemlji, te čim je tvoja prekrasna duša ušla u Raj mnoga su se čuda odjelotvorila tvojim zagovorom, puk odasvud istovremeno prozvao te sveticom, a svetom te proglasio Sveti Otac Crkve.
Danas je tvoje štovanje rašireno po svem svijetu, a među svima svetima tebe zovu „ Sveticom nemogućeg“ i „Zagovornicom najbeznadnijih slučajeva“.
Preslavna sveta Rito!
Ima li beznadnijeg slučaja od nas bezvrijednih stvorenja kakvi jesmo, zaslijepljenih ohološću, grijehom kojeg Bog i ti najviše mrzite?
Sveta Rito, isprosi za nas od Boga neprocjenjivu milost da znamo kako se nemamo čime ponositi, te da bez Njega nismo ništa i ne možemo ništa.
Očuvaj nas svojim djelotvornim zagovorom od vječne propasti u koju su pali oholi i pobunjeni anđeli, da nam bude dozvoljeno jednoga dana dijeliti s tobom, najponiznijom sveticom, najveću slavu poniznih.

Oče naš...Zdravo Marijo...Slava Ocu...

Slijedi Molitva Sv. Riti i Litanije od prvoga dana devetnice.


08 kol 2009 01:56
Profil Pošalji e-mail

Pridružen/a: 25 svi 2009 20:37
Postovi: 711
Post Re: Molitve Svetoj Riti
DEVETNICA NA ČAST SVETE RITEO sveta zaštitnice ožalošćenih: moguća zagovornice beznadnih slučajeva, o Sv.Rito od Cascie: Ti koja si sjajno sunce Svete Katoličke Crkve, ogledalo strpljivosti, biču zlih duhova, zdravlje bolesnih, utjeha potrebnih, divota Svetih I primjer svake kreposti, ti, sveta zaručnice Kristova, koju je sam Isus označio na čelu svetim Trnom Njegove trnove krune, poslušaj s nebeskih visina vapaj, mene bijednog grešnika, moli za mene: izmoli mi milosti koje molim.
Tebi se utječem, o moja časna zaštitnice u poteškoćama koje mi more dušu I tijelo. Ne dopusti da propane pod težinom nesreća koje me pritišću. Budi mi u pomoći o sv. Rito: daj da osjetim učinkovitos tvoje zaštite, moli za mene, potkrijepi moje molbe svojim moćnim zagovorom pred prijestoljem Svevišnjega. Izmoli mi jaču vjeru, čvršću nadu I ljubav; izmoli mi sinovsku pobožnost prema Presvetoj Djevici Mariji: izmoli mi oslobođenje od svakoga zla tijela I duše: posebno te pak molim izmoli mi … (tu se kaže milost za koju se posebno moli).
Ufam se da ćeš me uslišati, ako je to na veću slavu Božju, tako da ti, pobijedivši sve napasti te nadvladavši svaku zapreku, jednom u Nebu zahvalim uživajući vječnu slavu sa Ocem I Sinom I Duhom Svetim. Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu


Gospodine moj Bože, po zaslugama I Predragocjenoj Krvi Isusa Krista, po krepostima, posvetnim darovima I I zaslugama Presvete Djevice Marije, po zagovoru svete Rite I svih svetih, udijeli mi skrušeno pokajanje za moje grijehe, čuvaj me, da Te subdue ne vrijeđam svojim gruesome, udijeli mi dobar život I svetu smrt, oslobodi me od Pakla I daj mi da postignem vječnu slavu u Nebu. Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu


Gospodine Isuse, koji si se udostojao udijeliti toliku milost svetoj Riti, da kako Te slijeđaše u ljubavi prema svojim neprijateljima, tako nošaše u srcu I na čelu znakove Tvoje muke I ljubavi po njezinom zagovoru I zaslugama, udijeli nam milost da ljubimo naše neprijatelje;
Tako probodeni trnom prave skrušenosti, mognemo uvijek promatrati gorku bol Tvoje Presvete Muke, o moj slatki Isuse koji živiš I kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu


O draga sv. Rito, naša pokroviteljice I u beznadnim slučajevima, odvjetnice u očajnima prilikama, izmoli mi da me Bog oslobodi od ove sardine žalosti te udalji od mene tjeskobu što mi pritišće srce.
Po patnji I tuzi koju si ti iskusila u brojnim sličnim prilikama, imaj smilovanja sa mnom Tebi pobožnoj štićenici, koja te s usrdnošću moli Tvoj zagovor kod Presvetog Srca Isusovog. O draga sv. Rito vodi moje nakane I vruće želje u ovim mojim molitvama. Pokajavši se za grešan život koji sam provodila I postigavši oproštenje svih mojih grijeha, vruće se nadam da ću jednog dana s Tobom uživati u gledanju Boga u vijeke vjekova. Amen.


Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu
Litanije sv. RitiGospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Kriste, čuj nas!
Kriste, usliši nas!

Oče nebeski, Bože, smiluj nam se!
Sine, otkupitelja svijeta, Bože, smiluj nam se!
Duše Sveti, Bože, smiluj nam se!
Sveto Trojstvo jedan, Bože, smiluj nam se!

Sveta Marijo, moli za nas!

Sv. Rito, vična u strpljivosti , moli za nas / me
Sv. Rito, zadivljujuće jakosti, moli za nas / me
Sv. Rito, junkinja u žrtvi, moli za nas / me
Sv. Rito, velikodušna u opraštanju, moli za nas / me
Sv. Rito, čudo pokore, moli za nas / me
Sv. Rito, pobožna udovice, moli za nas / me
Sv. Rito, širokogrudna prema siromasima, moli za nas / me
Sv. Rito, spremna za Božji poziv, moli za nas / me
Sv. Rito, uvedena Božjim čudom u klauzuru samostana, moli za nas / me
Sv. Rito, primjeru redovničkog života, moli za nas / me
Sv. Rito, čudo mrtvenja, moli za nas / me
Sv. Rito, miomirisna smirno, moli za nas / me
Sv. Rito, izabrani vrtu svih kreposti, moli za nas / me
Sv. Rito, zaljubljenice križa, moli za nas / me
Sv. Rito, probodena trnom Kristove krune, moli za nas / me
Sv. Rito, ljubljena kćeri Blažene Djevice Marije, moli za nas / me
Sv. Rito, patnico ljubavi Božje, moli za nas / me
Sv. Rito, primljena sa slavom u Nebo, moli za nas / me
Sv. Rito, ukrašena uzvišenom slavom,
Sv. Rito, nebeski dragocjeni kamenu,
Sv. Rito, časti augustinijanskog reda,
Sv. Rito, biseru Umbrije,
Sv. Rito, bogata Božanskom moći,
Sv. Rito, bogata nebeskim milostima,
Sv. Rito, zvijezdo dobrote onima koji lutaju,
Sv. Rito, slatka utjeho onima koji pate,
Sv. Rito, zdravlje bolesnih,
Sv. Rito, štite u opasnosti,
Sv. Rito, svetice beznadnosti,
Sv. Rito, zagovornice nemogućih slučajeva,
Sv. Rito, moguća pomoćnice svih,
Sv. Rito, čudotvorka svijeta,

Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine!
Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se
Gospodine!

Označio si Gospodine svoju službenicu Ritu: s pečatom tvoje svete ljubavi i muke.


O Bože koji si se udostojao udijeliti sv. Riti tolike milosti da je ljubila i svoje neprijatelje te je nosila u srcu i na čelu žive znakove Tvoje svete ljubavi i muke po njezinom zagovoru i zaslugama molimo Te da opraštamo našim neprijateljima
i da razmatramo Tvoju svetu muku tako da zadobijemo nagradu blagim srcem i utjehu plačućima. Amen.


23 ruj 2010 14:21
Profil Pošalji e-mail

Pridružen/a: 25 svi 2009 20:37
Postovi: 711
Post Re: Molitve Svetoj Riti
Svetoj Riti, uzoru života


Sveta Rito iz Cascie, uzoru ženama, majkama I redovnicama, utječem se tvome zagovoru u najtežim trenucima moga života. Ti znadeš da me često tišti žalost jer ne nalazim izlaz iz mnogih zalosnih životnih prilika. Isprosi mi od Gospodina milost koja mi je potrebna, osobito mirno uzdanje u Boga I unutarnji nemir. Daj mi svoju ljupku blagost, snagu u iskušenjima I svoju junacku ljubav. Moli Gospodina da moje patnje budu na korist svim mojim dragima te da svi budu spašeni u vječnosti.


Posvetna molitva svetoj Riti


Predraga sv. Rito, želim I ja biti jedan od tvojih brojnih štovatelja, pa te stoga izabirem za svoju osobitu zaštitnicu I zagovornicu. Tebi želim prikazati svoje duhovne I prolazne potrebe, a ti kao majka koja voli, hitro odgovori na moje molitve. Milost Božja neka me učini sličnim tebi u juba prema rasp tome Isusu. Daj da te slijedim u kreposti, u preziru prema prolaznim zadovoljstvima I osobito u ljubavi prema Bogu I prema bližnjemu. Daj mi pokornosti, čistoću, poniznost, strpljivost I poslušnost volji Božjoj. Povjeravam ti I svoje prolazne potrebe. Daj da mi Bog dade onoliko koliko mi je potrebno do kraja moga života. Ako je volja Njegova, isprosi mi sva ona životna dobra koja mi mogu biti korisna I potrebna.Molitve u najtežim prilikama

Sv. Rito, uzore obiteljskoga I posvećenoga života, utječem se tvome zagovoru u ovim teškim trenucima mojega života. Znaš da me tuga često pririšće jer ne nalazim izlaza Iz teških prilika. Isprosi za me od Gospodina potrebnu milost, a osobito vedru vjeru, uzdanje u Boga I unutarnji mir. Daj da slijedim tvoju krotku blagost, postojanost u kušnjama I junačku ljubav. Daj da moje patnje budu na korist svim mojim dragima te da svi postignu vječno spasenje. Amen.


Za obraćenje

Draga sv. Rito, tebi je na srcu bila čast prema Bogu I spasenje duša.
Za obraćenje grešnika učinila si mnoga djela milosrđa I pokore.
Pogledaj mene grešnika I isprosi za me od Boga milost pokajanja I ispovijedi. To te molim svim srcem. Tu milost isprosi za sve grešnike na zemlji, osobito za osobe kojima sam bio na sablazan.
Daj da svi cijenimo bogatstvo Božjega milosrđa, da ne zlorabimo Njegovo strpljenje u očekivanju našeha obraćenja I priznamo svoj bijedni grijeh. Da Presveto ime našega spasitelja Isusa više ne bude proklinjano već uvijek I od svih blagoslivljano. Sv. Rito, moli uvijek za grešnike, osobito za one koji su se približili svršetku svoga zemaljskoga života.


Da bismo imali snage patiti s Isusom

Slavna sv. Rito, ti si tako snažno sudjelovala u muci našega Gospodina Isusa Krista. Daj da s ljubavlju strpljivo I smireno trpim muke ovoga života I pomozi mi u svim mojim potrebama.


Za praštanje

Bože, koji si sv. Riti podario milost da ljubi svoje neprijatelje I da u srcu I na čelu nosi znak Tvoje ljubavi I muke, udijeli nam po njezinu zagovoru milost da praštamo onima koji nas uvrijediše te da promišljamo o bolima Tvoje muke I zaslužimo nagradu obećanu onima koji s blagim I strpljivim srcem trpe nepravdu.Za vjeru

O svetice od Boga blagoslovljena, obdarena osobitim darovima od samoga rođenja, volja je Božja bila višnji uzor tvojega života te si zbog svoje poniznosti I skromnosti I zbog svoje boli bila mila Njegovu srcu. Pogledaj danas s nebeske slave, svoje štovatelje: povjeravamo se tvojoj skrbi I preporučujemo iznad svega svoje duhovne potrebe.
Daj nam svoga duha vjere kako bi nas u svim našim zemaljskim djelima vodila misao o vječnosti I očuvao nas od grijeha.
Daj nam malo svoje goruće ljubavi za Euharistijskog I Raspetog Isusa da se naučimo sedulity s Njime u Pričesti I u muci. Povjeravamo ti I naše prolazne potrebe: budući da ne znamo što je za nas bolje, molimo da ti, koja raspoznaješ naše prave potrebe u Božjoj blizini, pomogneš našemu srcu da slijedi Njegovu volju. U bolnim I žurnim potrebama koje nas pritišću, uzdamo se da ćemo uskoro biti uzdignuti I uslišani. Uzdamo se da će dragi Bog, koji često po tvome zagovoru odobrava I ono što ljudima izgleda nemoguće, po tvojoj molitvi dati radost I mir našem srcu svjedočeći da u njemu nalaze zaštitu nevoljnici, utjehu neutješni, snagu I pomoć oni koji se u Njega uzdaju.


Za slogu
Oče, dobra nad svakim dobrom, savršena ljepoto. Oče u kome je sklad, mir I sloga, udostoj se ispraviti neslogu koja dijeli jedne od drugih I sjedini nas u bratskoj ljubavi nalik na Tvoj višnji sklad.
To te molimo po zagovoru sv. Rite.
Kao što jesi iznad svega, sjedini nas u uvijek pripravnom duhu kako bismo, s pomoću juba I vezama juba, duhovno bili jedno u nama I među nama u miru koji sve ispunja, u milosti, milers I dobroti Tvoga jedinorođenoga Sina. Usliši nas po zagovoru sv. Rite.Molitva za obitelj
Bože, od kojega proizlazi svaka domovina na nebu I na zemlji; Oče koji si ljubav I život, daj da po Tvome Sinu “od žene rođenom” I po Duhu Svetomu, izvoru božanske juba, svaka ljudska obitelj postane pravo svetište života I juba za narrative koji dolaze.
Neka Tvoja milost vodi misli I djela supružnika prema dobrobiti njihovih obitelji I svih obitelji svijeta. Daj da mladi naraštaji nađu u obitelji čvrstu podršku za svoj rast u istini I ljubavi. Daj da ljubav ornament milošću sakramenta ženidbe, bude jača od svake slabosti I svake krize, kroz koje ponekad prolaze naše obitelji. Molimo te na kraju, po zagovoru Obitelji iz Nazareta, da Crkva plodonosno izvrši svoju misiju u obitelji I pomoću obitelji. Po Kristu Gospodinu našemu, koji je put, istina I život, u vijeke vjekova (Ivan Pavao II.)
Sv. Rito, moli I ti s nama za našu obitelj I za sve obitelji na zemlji.


Za mir u obitelji


Bože, stvoritelju mira I čuvaru ljubavi pogledaj milostivo I milosrdno na našu obitelj. Gle, Gospodine, kako je puno nesloge I kako se mir udaljava od nje. Smiluj nam se. Daj da se vrati mir jer samo nam ga Ti možeš dati. O Isuse kralju mira, uslišaj nas po zaslugama presvete Djevice Marije, Kraljice mira I po zaslugama Tvoje vjerne službenice sv. Rite, koju si učinio jednom od “Tvojih mirotvoraca” I obdario je tolikom ljubavlji I milinom da je postala anđeo mira gdje god bi vidjela neslogu. Draga svetice moli za nas da isprosiš milost od Gospodina za našu obitelj I za sve obitelji u poteškoćama.


Za roditeljeSlavna sv. Rito, koja si tako brižno svoje sinove odgajala u kršćanskome duhu I radije molila Gospodina da ih pozove k sebi kako bi ih očuvala od zla da propadnu u grijehu, isprosi od Boga za nas I za sve roditelje svjetlost I snagu da ispune svoju dužnost pa makar I po cijenu teške patnje.


Molitva baka I djedova

Zahvaljujemo Ti Gospodine na svim darovima kojima si obasuo naš život. Daj da budemo otvoreni prema problemima svijeta koji se mijenja, da s ljubavlju prihvatimo nove narrative, da budemo sposobni cijeniti životno iskustvo. Daj da nas oni, koji nas vole ne ostave same. Molimo te za svoju djecu I unuke da slijede tvoje srce.
Molimo te I za sve ostale bake I djedove. Očuvaj nam onaj radosni treptaj života te budemo sposobni darovati ponešto od tvoje mudrosti.
To te molimo po moćnome zagovoru sv. Rite.


Molitva dječakaDraga sv. Rito, od malena si bila radost svojim roditeljima. Uvijek si bila vrlo dobra. Pomogni mi da ti sličim dobrim vladanjem nevinošću I smirenošću te da budu zadovoljni moji roditelji, a osobito naš Otac na nebu koji nas najviše ljubi.


23 ruj 2010 14:23
Profil Pošalji e-mail

Pridružen/a: 25 svi 2009 20:37
Postovi: 711
---------
Post Re: Molitve Svetoj Riti
Molitva mladića

Draga sv. Rito, obraćam ti se sa zanosom I strepnjom moje mladosti.
Ti si prozvana “zagovornicom nevoljnika”. Ja nisam nevoljnik već zabrinut jer su se u meni uskomešale strasti koje me vode prema zlu.
Pomozi mi da ih svladam I dobro iskoristim sve darove što mi ih Bog dade. Želim Bogu biti dobar sin koji vjeruje u Njega I ljubi ga.
Stoga mi isprosi od Srca Isusova I po zaslugama Bl. Dj. Marije, da sljedeći tvoj uzor živim čistim I punim životom. Ako padnem u grijeh, moli da se raskajan I ispovijeđen odmah vratim Ocu punom milosrdne
ljubavi .


Molitva zaručnika

Hvala Ti, Oče, na ljubavi koja je procvala u našim srcima. Pomogni nam da radosno I ozbiljno živimo našu ljubav I da se ako je to dobra za nas sjedinimo u zenidbi. Po uzoru na sv. Ritu, želimo agenda u ljubavi koja nadvladava neizbježne teškoće, osnovati dobru obitelj u zajedništvu I radosti. A tebe sv. Rito, svetice obitelji, molimo da isprosis od Boga milosti koje su nam potrebne I da vječno bdiješ nad našom ljubavi.


Molitva žene

Slavna sv. Rito, iako si se udala iz poslušnosti prema roditeljima, postala si izvrsna kršćanska žena I majka. Isprosi I za mene pomoć Božju da ispravno živim svoj bračni život. Moli da imam snage ostati vjerna Bogu I mužu. Bdij nad nama, nad djecom koju nam je Gospodin podario nad svim obavezama koje nas cekaju. Da ništa ne uznemiri naš sklad. Neka anđeli mira pomažu naš dom neka udalje od nas neslogu I neka raste razumijevanje I ljubav koja koja sjedinjuje duše otkupljene krvlju Isusovom. Daj da po tvome zagovoru jednoga dana uzmognemo hvaliti Boga na nebu, u kraljevstvu vječne I savršene ljubavi.Za one koji teško nalaze odgovarajuću osobu (neudate)


Oče, Ti ne želiš da čovjek bude sam. Ti si u zajedništvu ljubavi sa Sinom I Duhom od nepromišljenog I opasnsvetim. Ti znaš kolika je u meni želja za zajedništvom s osobom s kojom bih mogao-la osnovati obitelj. Po zagovoru sv. Rite pomozi mi da se pripravim životom molitve I čistoće.
Odstrani iz mog srca I iz srca mojih dragih strah I nemir da ću ostati sam, kao I opasnog izbora.


Molitva buduće majke


Po rodenju si sv. Rito, dobila simboličko ime pupoljka I cvijeta.
Pogledaj ljubazno na me koja ću uskoro postati mama. I ti si bila mama dvaju sinova koje si ljubila I odgajala onako kako samo sveta mama može činiti. Moli da mi Gospodin udijeli milost djeteta što ga moj muž I ja očekujemo kao dar s neba. Već sada ga preporučamo svetom Srcu Isusovu I Marijinu te se uzdamo I u tvoju zaštitu. Neka se u radosti ispuni čudo novoga I od Boga blagoslovljenoga života.


Za one koji žele djecuDobri Oče, stvoritelju svega, ti si sve dobro uredio I blagoslovio muškarca I ženu da budu plodni I da naseljavaju zemlju I nebo.
Zahvaljujemo ti na želji naših srdaca za djecom. Udijeli nama kao roditeljima svete Rite I njoj samoj, radost roditeljstva. Toliko si puta udijelio taj dar besplodnim roditeljima. Blagoslovi naše zajedništvo te I nama podari radost da naš dom razveseljavaju djeca. Prosvijetli znanstvenike da otkriju lijekove za besplodnost I pomozi im da s vjerskim strahopoštovanjem postupaju s misterjem života.
Mi, čije želje poznaješ, kažemo ti: neka bude volja tvoja I zajedno sa sv Ritom blagoslivljamo te sada I u vijeke.
Molitva osobe posvećene Bogu

Slavna sv. Rito, od dana tvoga čudesnog ulaska u Samos tan postala si svijetli uzor sestrama, stalno rastući u žaru vjere sve do junaštva u krepostima. Isprosi za me od Isusa, uzora I učitelja savršenstva, da nikada ne iznevjerim u odgovoru ljubavi na njegov mili poziv; daj da vjerno živim Evanđelje, svoj poziv I pravila moje Ustanove te da ću tako slijediti tebe, koja si tako savršeno slijedila Isusa.


Molitva studenta


Vječni I neiskazivi Bože, ti si ljupko uredio sklad I čudo stvorenoga I podario mi mudrost vjere. Ulij u moju pamet tvoju svjetlost da rasp neznanje I grijeh. Udijeli mi sposobnost razumijevanja, učenja I ispravnog tumačenja onoga čemu me podučavaju.
Budi mi na pomoć I ti, Bezgrešna Djevice Marijo, izvore mudrosti.
A ti sv. Rito, posreduj za me da mudro kročim u svetom strahu Božjem na hvalu I slavu tvoje slave.


Molitva radnika


Gospodine Isuse, tebi preporučam svoj dan, svoj rad, svoje radosti I muke. Udijeli meni I mojim suradnicima da živimo s tobom koji si poput nas htio upoznati radost I muku rada. Sve nas čuvaj u tvojoj milosti, a osobito one koji su u opasnosti. Pribavi posao nezaposlenima I sve nas stavi u zaštitu svete Rite.


Za duše u čistilištu


Sv. Rito, tvoj se milord samilostan pogled sputa s Delano ljubavlju na svakog nesretnika. Svrni svoj osobit pogled na duše koje pate u čistilištu. Tijekom tvojega života moleći za njih trpila si duge pokore I uzdigla mnoge molitve. Sada kad živiš u vječnoj ljubavi pohrli im svima u pomoć, a osobito onima koje su mi najdraze sjedinjene samnom krvnim I prijateljskim vezama. Založi se za njih svojim moćnim zagovorm kod Boga da ti se ubrzo pridruže u nebeskoj radosti I da m pomognu izbjeći, koliko je moguće, neiskazive muke čistilišta.

Sponsored links23 ruj 2010 14:25
Profil Pošalji e-mail
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
cron