Sada je: 23 lis 2019 14:57.

Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 Papa Benedikt XVI. u Hrvatskoj 4. i 5. lipnja 2011 
Autor/ica Poruka
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 19 svi 2009 22:11
Postovi: 1934
Lokacija: Zagreb
Spol: žensko
Post Papa Benedikt XVI. u Hrvatskoj 4. i 5. lipnja 2011
slika

Hvala ti Sveti oče, na posjeti Hrvatskoj i prekrasnoj misi na Hipodromu..

Poruke Pape Benedikt XVI:

"Želim se usredotočiti na temu mojeg kratkog promišljanja. To je pitanja savjesti. Tema savjesti ključna je za razna područja u kojima djelujete, ona je temelj slobodnog i pravednog društva na nacionalnoj i nadnacionalnoj osnovi. Tu naravno mislim na Europu, čija je Hrvatska oduvijek bila sastavnica na kulturno-povijesnom planu, a uskoro će biti i na institucionalno-političkoj razini. Kvaliteta društvenog i građanskog života, kvaliteta demokracije, dobrim dijelom ovise o tom kritičkom čimbeniku savjesti, kako se ona shvaća i kako se ulaže u njeno oblikovanje. Ako je se, prema prevladavajućem modernom shvaćanju, ograniči u subjektivni okvir u koji se smješta religija i moral, onda krizi zapada nema lijeka, a Europa je osuđena na nazadovanje. Ako se savjest otkrije kao mjesto istine i dobra, odgovornosti pred Bogom i braćom ljudima, onda ima nade za budućnost"

'Moramo, nažalost, ustanoviti da se, posebno u Europi, širi sekularizacija koja Boga života gura na rub te donosi rastuću razjedinjenost obitelji. Apsolutizira se sloboda bez odgovornosti za istinu... ljubav se svodi na sentimentalni osjećaj i zadovoljavanje nagonskih poriva, bez nastojanja da se stvore trajne veze međusobne pripadnosti i bez otvorenosti životu. Pozvani smo da se odupremo tom mentalitetu!'

"U današnjem društvu više no ikad žurno potrebna nazočnost uzornih kršćanskih obitelji. Moramo, nažalost, ustanoviti da se, posebno u Europi, širi sekularizacija koja Boga života gura na rub te donosi rastuću razjedinjenost obitelji"

"Drage obitelji, budite hrabre! Ne popuštajte tom sekulariziranom mentalitetu koji nudi suživot kao pripravu ili čak kao zamjenu za brak!"


05 lip 2011 19:43
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 19 svi 2009 22:11
Postovi: 1934
Lokacija: Zagreb
Spol: žensko
Post Re: Papa Benedikt XVI. u Hrvatskoj 4. i 5. lipnja 2011
PAPINA PORUKA MLADIMA

Draga mladeži!

Sve vas srdačno pozdravljam! Osobito sam zadovoljan što sam ovdje s vama, na ovom povijesnom trgu koji je srce grada Zagreba. Ovaj je trg mjesto susreta i komunikacije, na kojemu često prevladava žamor i svakodnevna vreva. A sada, vaša ga nazočnost gotovo pretvara u „hram", čiji je svod samo nebo, koje se večeras čini kao da se naginje nad nas. U tišini želimo primiti Riječ Božju koja je naviještena, kako bi prosvijetlila naš um i zagrijala naše srce.

Iskreno zahvaljujem monsinjoru Srakiću, Predsjedniku Biskupske konferencije, za riječi kojima nas je uveo u ovaj naš susret. Na poseban način pozdravljam dvoje mladih te im zahvaljujem što su nam dali svoja lijepa svjedočanstva. Danielovo iskustvo podsjeća na ono svetoga Augustina; iskustvo je to traženja ljubavi negdje „vani", a poslije se otkriva da mi je bliže od mene samoga, „dodiruje" me u mojoj dubini i pročišćava… Mateja nam je pak govorila o ljepoti zajednice koja otvara srce, um i narav… Hvala vam oboma!

Sveti nas je Pavao, u čitanju koje smo čuli, pozvao da se „radujemo u Gospodinu uvijek" (Fil 4,4). Riječ je to po
kojoj duša zadrhti, ako uzmemo u obzir da Apostol naroda tu poslanicu piše kršćanima u Filipima dok je bio u zatvoru, u iščekivanju presude. On je okovan, ali navještaj i svjedočanstvo Evanđelja ne mogu biti zatočeni. Iskustvo svetoga Pavla pokazuje kako je, na našem putu, moguće očuvati radost i u mračnim trenutcima. Na koju on to radost misli? Svi znamo da u srcu svakog čovjeka boravi snažna čežnja za srećom. Svako djelo, svaka odluka, svaka nakana nosi u sebi tu skrivenu intimnu i prirodnu potrebu. Ali, vrlo često, primijetimo da smo pouzdanje položili u stvarnosti koje ne ispunjavaju tu želju, nego štoviše, otkrivaju svu njihovu neizvjesnost. I upravo se u tim trenutcima osjeća potreba za nečim što „nadilazi", što daje smisao svakodnevnom životu.

Dragi prijatelji, vaša je mladost vrijeme koje vam Gospodin daruje da biste mogli otkriti smisao postojanja! To je vrijeme velikih obzora, snažno življenih osjećaja, ali i strahova zbog zahtjevnih i trajnih odluka, teškoća u učenju i radu, pitanja o otajstvu boli i patnje. Još više, to predivno razdoblje vašega života u sebi nosi duboku čežnju, koja ne briše sve ostalo, nego ga uzdiže kako bi mu dala puninu. U Ivanovu Evanđelju Isus, obraćajući se svojim prvim učenicima, pita: „Što tražite?" (Iv 1,38). Draga mladosti, te riječi, to pitanje nadilazi vrijeme i prostor, zahtijeva od svakoga muškarca i svake žene da se otvori životu, i traži pravi put… I evo ono što iznenađuje: Kristov glas i vama ponavlja: „Što tražite?". Isus vam danas govori: putem Evanđelja i Duha Svetoga, da je On vaš suvremenik. On je onaj koji traži vas, prije nego vi Njega!
Potpuno poštujući vašu slobodu, On se približava svakome od vas i predlaže sebe kao istinski i odlučujući odgovor na onu čežnju koja prebiva u vašem biću, na želju za životom koji vrijedi živjeti. Pustite da vas uzme za ruku! Pustite da bude prijatelj i suputnik na vašem putu! Pouzdajte se u Njega, neće vas nikada razočarati! Isus vam daje da izbliza upoznate ljubav Boga Oca, daje vam da shvatite da se vaša sreća ostvaruje u prijateljstvu s Njime, u zajedništvu s Njime. Stvoreni smo i spašeni iz ljubavi. I samo u onoj ljubavi, koja želi i traži dobro drugoga, uistinu možemo iskusiti smisao života, i radosni smo što ga živimo, pa i u naporima, kušnjama, razočaranjima, čak i plivajući protiv struje.

Dragi mladi, ukorijenjeni u Kristu, moći ćete u punini živjeti ono što jeste. Kao što znate, na toj sam temi razvio svoju poruku za sljedeći Svjetski dan mladih, koji će nas okupiti u kolovozu u Madridu, i prema kojemu idemo. Pošao sam od snažnoga izraza svetoga Pavla: „Ukorijenjeni i nazidani na Kristu, učvršćeni u vjeri" (Kol 2,7). Rastući u prijateljstvu s Gospodinom, kroz Njegovu Riječ, Euharistiju i pripadnost Crkvi, uz pomoć vaših svećenika, moći ćete svima svjedočiti radost susreta s Njim koji vas uvijek prati, i zove vas živjeti u pouzdanju i nadi. Gospodin Isus nije Učitelj koji zavarava svoje učenike; On jasno kaže da hod s Njim zahtijeva zalaganje i osobnu žrtvu, ali se isplati! Dragi mladi prijatelji, ne dopustite da vas zavedu privlačna obećanja lakog uspjeha, načini života koji daju prednost izgledu, na štetu nutrine. Ne popuštajte kušnjama da se potpuno pouzdate u posjedovanje, u materijalne stvari, odričući se slijediti istinu koja ide dalje, poput visoke zvijezde na nebu, kamo vas Krist želi povesti. Dopustite da vas povede u Božje visine!U doba vaše mladosti, podupire vas svjedočanstvo brojnih Gospodinovih učenika, koji su živjeli u svom vremenu noseći u srcu novost Evanđelja.
Sjetite se Franje i Klare iz Asiza, Ruže iz Viterba, Terezije od Djeteta Isusa, Dominika Savija.

Koliko mladih svetaca i svetica u velikom krilu Crkve! Ali ovdje, u Hrvatskoj, vi i ja upravimo misli na blaženoga Ivana Merza. Sjajan mladić, u potpunosti uključen u društveni život, koji nakon preminuća mlade Grete, njegove prve ljubavi, kreće sveučilišnim putom. U godinama Prvoga svjetskog rata nalazi se pred razaranjem i smrću, ali sve ga to oblikuje i izgrađuje, dajući mu da nadvlada trenutke krize i duhovne borbe. Ivanova je vjera toliko ojačala da se posvećuje proučavanju liturgije i započinje snažan apostolat među samim mladima. Otkriva ljepotu katoličke vjere i shvaća da je njegov životni poziv živjeti, i činiti da živi, prijateljstvo s Kristom. Koliko divnih djela ljubavi i dobrote ispunja njegov put. Umire 10. svibnja 1928., sa samo 32 godine, nakon nekoliko mjeseci bolesti, prikazujući svoj život za Crkvu i mlade.

Taj mladi život, darovan iz ljubavi, nosi Kristov miris, te je svima poziv da se ne bojimo povjeriti sebe Gospodinu, kao što to, na poseban način, razmatramo u Djevici Mariji, Majci Crkve, koja se ovdje ljubi i časti kao „Majka Božja od Kamenitih vrata" („Madre di Dio della Porta di Pietra"). Večeras želim Njoj povjeriti svakoga od vas, da vas prati svojom zaštitom, a nadasve da vam pomogne susresti Gospodina i u Njemu pronaći puni smisao vašeg postojanja. Marija se nije bojala cijelu sebe darovati u Božji nacrt; u Njoj vidimo koji je naš cilj: puno zajedništvo s Gospodinom. Cijeli je naš život hod prema Jednoj i Trojednoj Ljubavi koja je Bog; tako možemo živjeti u sigurnosti da nikada nećemo biti napušteni. Dragi mladi Hrvati, grlim vas sve kao djecu! Nosim vas u srcu i ostavljam vam svoj blagoslov.
"Radujte se u Gospodinu uvijek"! Njegova radost, radost istinske ljubavi, neka bude vaša snaga. Amen. Hvaljen Isus i Marija!


05 lip 2011 19:44
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 19 svi 2009 22:11
Postovi: 1934
Lokacija: Zagreb
Spol: žensko
Post Re: Papa Benedikt XVI. u Hrvatskoj 4. i 5. lipnja 2011


05 lip 2011 20:01
Profil Pošalji e-mail
Administrator
Avatar

Pridružen/a: 22 vel 2009 16:05
Postovi: 5002
Lokacija: Zagreb
Spol: muško
Post Re: Papa Benedikt XVI. u Hrvatskoj 4. i 5. lipnja 2011
Hvala ti Duby....ako netko ima još toga za podjeliti sa nama sa susreta sa Papom u slikama ili tekstu, može staviti u nastavku...:)

Nažalost, ja sam što zbog posla, što zbog drugih okolnosti bio spriječen ići....


05 lip 2011 20:11
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009 17:37
Postovi: 1839
Spol: žensko
Post Re: Papa Benedikt XVI. u Hrvatskoj 4. i 5. lipnja 2011
Mogu samo potvrditi da je bilo prekrasno na hipodromu na misi ,koju je predvodio Papa Benedikt,atmosfera predivna .
Hvala ti Oče ! ande moli_1


05 lip 2011 21:06
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 11 lis 2009 17:52
Postovi: 5006
Post Re: Papa Benedikt XVI. u Hrvatskoj 4. i 5. lipnja 2011
Hvala ti sveti oče Benedikt XVI. da si obiskal našo drago Hrvatsko!
Hvala za vse milosti, katerih so bili deležni naši dragi bratje iz Hrvatske in tudi množica naših slovenskih vernikov, ki se je udeležila tega srečanja.
Bogu Hvala! smjesko kriza :love:


05 lip 2011 21:55
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 19 svi 2009 22:11
Postovi: 1934
Lokacija: Zagreb
Spol: žensko
Post Re: Papa Benedikt XVI. u Hrvatskoj 4. i 5. lipnja 2011
Marta.. na kraju misnog slavlja na Hipodromu, Papa se zahvalio i na slovenskom, slovenskim katolicima, na srpskom i na makedonskom jeziku....


06 lip 2011 23:13
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 09 ožu 2009 20:53
Postovi: 2013
Spol: žensko
Post Re: Papa Benedikt XVI. u Hrvatskoj 4. i 5. lipnja 2011
Takole pa je Papež Benedikt XVI. blagoslovil slovenske in ostale vernike, v različnih jezikih!Oče hvala Ti!!!


07 lip 2011 01:55
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 19 svi 2009 22:11
Postovi: 1934
Lokacija: Zagreb
Spol: žensko
Post Re: Papa Benedikt XVI. u Hrvatskoj 4. i 5. lipnja 2011
Hvala Glorija :bighug


07 lip 2011 22:47
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 19 svi 2009 22:11
Postovi: 1934
Lokacija: Zagreb
Spol: žensko
---------
Post Re: Papa Benedikt XVI. u Hrvatskoj 4. i 5. lipnja 2011
Ima li netko slika kojima bi popratio ovo događanje? :)

Sama nemam fotić.. pa nisam bila u mogućnosti slikati. Ako netko ima.. stavite slikice :sll:


08 lip 2011 17:39
Profil Pošalji e-mail
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
cron