Istinu kod nas treba naći negdje na sredini...činjenica je da u našoj kulturi ema više pokrivanja glave i tijela, iako je dugo bila tradicija na selima da žene stavljaju marame na glavu te shodno tome i odgovarajuću i odjeću...
No danas toga više nema, ali ono šđto se sad dešava da se odlazi u drugu krajnost te žene hodaju gradovima toliko oskudno odjevene da je to već postalo normalno. Žene se sada vrlo čvrsto drže onoga "ja ću se oblačiti kako ja hoću, i baš me briga što drugi o tome misle!"
No što je posljedica toga? Dali tolika izazovnost i izražavanje seksipilnosti može proći bez posljedica?
Očito je da mnoge žene nisu svijesne utjecaja kojeg takvo oblačenje ostavlja na muškarce. Mnoge žene koje nisu duboko u vjeri ne osjećaju duhovnu pogrešnost i grešnost takvog postupka. Tako mnogi ljudi nisu svijesni da ne samo da treba paziti na svoj grijeh, nego još više treba paziti na grijeh na koji mi svijesno ili nesvijesno navodimo druge. To je jako važno jer mi smo pred Bogom odgovorni i za druge i ako nekoga navodimo na grijeh bilo postupkom ili na griješne misli jednako smo odgovorni kao i za svoj osobni grijeh i za to Bog će od nas trqžiti plaču! Tako da žene koje hodaju preizazovno gradom izazivaju griješne misli kod muškaraca i oboje ulaze u grijeh. To je naročito teško za osobe koje žele živjeti duhovnost i čestitost, ali nije im jednostavno i lako kraj toliko izazo a i napasti u vanjskom svijetu na svakom koraku!
A da ne kažem da su nerijetko slučajevi da kraće.suknjice dolaze imu Crkvu. Ja osobno u Crkvi ih ne želim ni vidjeti!
Tako da doista kažem, istinu treba naći negdje na sredini. Danas, na mom stupnju dohovnosti do koje sam došao, daleko više cijenim žene koje paze na svoju čednost i na svoje dostojanstvo! To su za mene žene vrijedne mog dubokog naklona a na žalost to je sve rijeđe!