Sada je: 25 kol 2019 13:22.

Započni novu temu Odgovori  [ 165 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sljedeća
 Protestanti danas u Hrvatskoj 
Autor/ica Poruka
Reg. korisnik

Pridružen/a: 15 ožu 2009 19:58
Postovi: 38
Spol: muško
Post Re: Protestanti danas u Hrvatskoj
marta je napisao/la:
novi krscanin je napisao/la:
A što se tiče prelaska sa jedne vjere na drugu... neki ljudi koje poznajem u stvarnosti su se okrenuli Bogu više samim time što su prešli u drugu vjeru i oni sada žive vjerničkim životom.


To nije prelazak iz jedne vjere u drugu kako ti kazes lana.Samo je jedan vjera u Isusa Krista samo je problem sto ima vise vjerskih crkva.A mi se možemo do sutra tako pricati i nekad to nece imati smisla.


lepo pozdravljen in :welcome novi krscanin :sll:

Tudi jaz bi se rada pogovarjala in molila s teboj k našemu ljubemu Bogu, dragi moj bratec v Kristusu.
Upam, da me boš razumel, čeprav bom pisala slovensko - sicer pa naj nas jeziki ne ločujejo, ker smo vsi otroci enega in istega Boga.
Od kod prihajaš dragi bratec v Kristusu ?
Oprosti, da te to vprašam! Vprašam te preprosto zato, ker nosiš nick "novi krščanin" pa ne vem, ali si pravkar sprejel v Katoliški cerkvi svete zakramente, ali mogoče pripadaš neki drugi krščanski cerkvi.
Karkoli že je, vsi smo sestre in bratje v Kristusu in združuje nas ista vez Jezus Kristus, ki je LJUBEZENin, ki je živel in umrl za vse nas. :hug :love:
Naj ti bo lepo med nami, saj so tukaj zbrani samo dobri in srčni ljudje. Imamo krasnega in nadvse zlatega in dobrega administratorja, številne moderatorje itd.....
Naj ti bo lepo med nami :hug in naj te ljubi Bog obilno blagoslavlja! :svecenik

smjesko kriza smjesko rukuje smjesko srce moli :love:

nisam te razmio sta si htjela reci time.Ja nisam katolik.Od kod prihajaš dragi bratec v Kristusu ? sta si mislia sa ovim ne razumijem.Ja sam Bibijeki krscanin ali sam protestan.


08 ruj 2011 15:48
Profil
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 11 lis 2009 17:52
Postovi: 4999
Post Re: Protestanti danas u Hrvatskoj
novi krscanin je napisao/la:
nisam te razmio sta si htjela reci time.Ja nisam katolik.Od kod prihajaš dragi bratec v Kristusu ? sta si mislia sa ovim ne razumijem.Ja sam Bibijeki krscanin ali sam protestan.

Pozdravljen novi krščanin, :sll:

Pitala sam te, odakle dolaziš dragi brat u Kristu, jer svi mi smo braća in sestre u Kristu.
Jaz sem iz Slovenije pa zato slabo govorim hrvatski. Pa nekako se čemo razumjet. Nema veze ako si protestant, jer nas spaja ista vjera in ljubav u Krista.
Ali vas ima mnogo protestanata u Hrvatskoj? Kod nas nema ih puno i uglavnom su luterani/evangeličani, nešto malo ima ASD - za druge denominacije ni neznam.

Bok novi krščanin ! smjesko rukuje


08 ruj 2011 22:41
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik

Pridružen/a: 15 ožu 2009 19:58
Postovi: 38
Spol: muško
Post Re: Protestanti danas u Hrvatskoj
iz Siska sam ima nesto baptisa u sloveniji.


24 ruj 2011 15:13
Profil
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 11 lis 2009 17:52
Postovi: 4999
Post Re: Protestanti danas u Hrvatskoj
novi krscanin je napisao/la:
iz Siska sam ima nesto baptisa u sloveniji.


Mislim, da je nekaj baptistov v Sloveniji, ampak jaz ne poznam nobenega.

Bog te blagoslovi dragi brat :sll: v Kristusu ! :yeeha:


24 ruj 2011 15:18
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 11 lis 2009 17:52
Postovi: 4999
Post Re: Protestanti danas u Hrvatskoj
Ali v Sisku so baptisti?


25 ruj 2011 18:37
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik

Pridružen/a: 15 ožu 2009 19:58
Postovi: 38
Spol: muško
Post Re: Protestanti danas u Hrvatskoj
da ima vise Crkva mislim na protestante.


19 lis 2011 15:58
Profil
Reg. korisnik

Pridružen/a: 15 lip 2012 19:08
Postovi: 20
Spol: muško
Post Re: Protestanti danas u Hrvatskoj
veronika je napisao/la:
UKRATKO:
Protestantske crkvene zajednice (denominancije) razlikuju od katolika u slijedećem:
- odbacivanje svih sakramenata (osim krštenja)
- nevjerovanje u Kristovu trajnu i stvarnu prisutnost pod prilikama kruha i vina
- odbacivanje štovanja svetaca
- odbacivanje upotrebe kipova i slika
- liturgijski gledano veoma siromašno i često improvizirano bogoslužje (samo "Služba riječi" sa dosta pjevanja i molitvenih zaziva)
- nedostatak apostolskog nasljedstva po čemu nemaju valjane svećenike i biskupe
- odbacivanje papine službe kao nasljednika sv. Petra i vidljivog poglavara Crkve
- rascjepkanost na mnoštvo neovisnih crkvenih zajednica (denominacija tj. sekti)
- odbacivanje crkvene tradicije u tumačenju Svetog Pisma (što dovodi do krivih tumačenja)

A koje su zajedničke stvari nama katolicima i protestantima?

- prihvaćanje Biblije kao Božje riječi
- vjera u presveto Trojstvo - Oca, Sina i Duha Svetoga
- vjera u božanstvo Isusa Krista
- vjera u besmrtnost ljudske duše (tu su jedino adventisti nedefinirani)
- vjera u vječni život - raj i pakao
- vjera u ponovni Isusov dolazak ("Sudnji dan")
- vjera u otkupiteljsku vrijednost Isusove žrtve
- krštenje (koje ipak protestanti međusobno različito tumače)


Pronašao sam ovaj stari razgovor o protestantizmu i to me ponukalo da malo pojasnim stvari. Koristim ovaj post kao dobru platformu....

Prvo, želim reći, mada neki povjesničari u protestantizam svrstavaju i Crkve reformacije, i zajednice proizašle iz anabaptističke reformacije, i tzv. slobodne crkve, u užem smislu riječi samo Crkve reformacije (Evangelička-luteranska, Reformirana-kalvinska, Prezbiterijanska i Anglikanska koja se nalazi negdje između katoličanstva i reformacije) se mogu smatrati protestantskim.

Tzv. slobodne crkve (Baptistička, Evanđeosko-pentekostalna, Metodistička itd.) se mogu smatrati nasljeđem protestantizma ili tzv. reformacijskom baštinom, jer u učenju imaju neke dodirne točke s protestantskim crkvama i povijesno su derivati-denominacije proizašle iz protestantizma, ali s u užem povijesno-teološkom smislu ne mogu smatrati protestantskim.

Općenito se kod nas brka protestantizam sa slobodnim crkvama jer su one često te koje su najglasnije.

Protestantizam je konfesija (vjeroispovijedanje). Da bi neka crkva mogla reći da je zaista protestantska mora stajati iza neke od reformacijskih protestantskih konfesija (Luterani-Augssburška konfesija, Reformirani- 2 Helvetsko vjeroispovijedanje, Heidelberški katekizam, Belgijsko vjeroisp. itd. Prezbiterijanci-Westminstersko vjeroispovijedanje, Anglikanci-39 članaka vjere itd.)

Slobodne crkve su imale pokušaje da kreiraju konfesije (Baptisti Londonsko vjeroispovijedanje), ali obično nemaju neka teološki razrađena vjeroispovijedanja.

Rekao sam da slobodne crkve imaju neke dodirne točke s reformacijskim učenjem (samo pismo, samo vjera, samo milost), zato spadaju u tzv. reformacijsku baštinu, no neke nemaju čak ni to. Primjerice kako netko može reći "samo vjera", a inzistirati na obdržavanju subote i slično.

No da se vratim na post koji citiram:

"Protestantske crkvene zajednice (denominancije) razlikuju od katolika u slijedećem:
- odbacivanje svih sakramenata (osim krštenja)" Protestantske crkve priznaju dva evanđeoska sakramenta :krštenje i Gospodnu večeru. Ostalih pet koje katolici prepoznaju kao sakramente mi također obdržavamo ali ih smatramo "obredima Crkve".

"- nevjerovanje u Kristovu trajnu i stvarnu prisutnost pod prilikama kruha i vina" Luterani vjeruju u tzv. konsupstancijaciju. Kruh i vino ostaju kruh i vino ali da je Krist zaista prisutan u pod i na materijalnim elementima. Reformirani i Anglikanci (koji su po teologiji također reformirani) vjeruju da je Krist na poseban način duhovno prisutan prilikom Euharistije.

"- odbacivanje štovanja svetaca"
protestanti ne štuju svece niti im se obraćaju u molitvi, ali poštuju Mariju i svece kao primjer i uzor vjere. Mogu se prisjetiti svetaca i primjerice moliti Boga da nasljeduju njihov primjer i vjeru.

"- liturgijski gledano veoma siromašno i često improvizirano bogoslužje (samo "Služba riječi" sa dosta pjevanja i molitvenih zaziva)"-to se eventualno može reći za slobodne crkve, ali protestanti itekako imaju i cijene liturgiju (u smislu ustaljene prakse, obreda i propisanih molitvi).

"- nedostatak apostolskog nasljedstva po čemu nemaju valjane svećenike i biskupe"- neke protestantske crkve imaju sačuvano povijesno apostolsko naljeđe (anglikanske i skandinavske luteranske). Moja crkva ima apostolsko nasljeđe. Zaređeni smo pod biskupom koji ima sukcesiju unazad do apostoslkih dana.

"- odbacivanje papine službe kao nasljednika sv. Petra i vidljivog poglavara Crkve". Slično kao pravoslavni ja osobno poštujem papu kao Rimskog katoličkog nadbiskupa, dajem mu tu čast, ali ga ne prihvaćam kao prvog u vlasti i kao nepogrešivog.

"- rascjepkanost na mnoštvo neovisnih crkvenih zajednica (denominacija tj. sekti)" Kao što sam rekao, zaista protestantske crkve su samo tri. Doduše u više eklezijalno-administrativnih nadležnosti, ali konfesionalno samo tri. To je slično kao kod pravoslavnih. Svaka Pravoslavna crkva je autokefalna. Ostale zajednice su derivati protestantizma ili denominacije (nasale od osnovnog imena).

S jedne strane postojanje mnogih denominacija i sljedbi nije dobro. No s druge strane, što učiniti s onim koji se ne slaže s vama? Možete ga ušutkati ili dopustiti da ide svojim putem i ima slobodna uvjerenja. Princip slobode je dosta važan u protestantizmu, pogotovo suvremenom.

"- odbacivanje crkvene tradicije u tumačenju Svetog Pisma (što dovodi do krivih tumačenja)". Protestantske crkve ne odbacuju tradiciju, neke slobodne crkve zaista da (što zaista ponekad dovodi do krivih tumačenja). Ja odbacujem samo tradiciju s velikim "T". Odbacujem učenje o dva izvora Božanske objave: Pismo i Tradicija; pri čemu tradicija može potpuno odudarati od učenja Svetog pisma (što isto dovodi do krivih učenja). Ja prihvaćam tradiciju kao pomoć u tumačenju učenja Pisma. Ja prihvaćam prvih šest Ekumenskih sabora gdje su ustanovljena termeljna učenja kršćanstva. Ispovijedamo Nicejsko-Carigradsko. Apostolsko i Atanazijevo vjerovanje.

Eto želja mi je bila malo pojasniti što protestantizam zaista uči i predstavlja. :)


16 lip 2012 10:58
Profil Pošalji e-mail
Administrator
Avatar

Pridružen/a: 22 vel 2009 16:05
Postovi: 5001
Lokacija: Zagreb
Spol: muško
Post Re: Protestanti danas u Hrvatskoj
Hvala ti Isak....U kratkim crtama objasnio si dosta toga. Međutim mene zanima jedna stvar. U večini slućajeva kada sam se susretao sa nekim tko je protestant i ako je došlo do razgovora o našim vjerama, a u dobroj namjeri uvijek želim da takav razgovor bude korektan u pun uvažavanja, doživljavam vrlo energične napade na Papu i još neke vrijednosti katoličke vjere. Baš sam imao slućaj kada sam sa jednim poznanikom kojeg sam upoznao, ušao u razgovor, prvo što je bilo teško vrijeđanje na Papu...
Sa time razgovor o vjeri odmah sam prekidao jer razloga za daljnji mirni i staloženi razgovor više nije bilo...Nisam jedini ovdje i općenito među katoličkim vjernicima koji su tako doživjeli.
Često su to reakcije na bazi uvređenosti, takav dojam mi ostave osobe koje tako komuniciraju o razlikama između naših vjera i Crkve..
Meni općenito nikako ne smeta a niti gledam na to ko' je kakve vjere ili išta slično, i mogu sa svima normalno razgovarati, no ako mi se na neki način vrijeđaju vrijednosti koje ja štujem, tada nemogu....i radije onda pređem na neku drugu temu..

Zašto ovo pišem, naime, obzirom da nekada pojedini protestanti ostavljaju dojam kao da je njihovo osnovno učenje vjere uz ono teološko, i kako biti drugačiji od katolika i kao da im je jako važno da se stvara mišljenje kako su pogrešna vjerovanja katolika u odnosu na protestante, jer mnogi koriste svaku priliku da to iskažu nekom katoliko na taj svojstven način....i normalno da su se već razvile mnoge predrasude kada se među katolicima govori o protestantizmu....

Zar nebi bilo normalnije da oni koji su se opredjelili za protestantizam, jednostavno uče svoju vjeru a razilike ispoštuju bez nametanja mišljenja o nekoj kolektivnoj pogrešci katoličke vjere koja se zasniva na gore, u tvom postu, nabrojenim problemima...

Ovo sam sada pisao na brzinu jer se žurim, pa se nadam da se razumije što hoću reći, volio bi čuti tvoje mišljenje o tome i da me demantiraš gdje misliš da griješim...:)


16 lip 2012 14:52
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik

Pridružen/a: 15 lip 2012 19:08
Postovi: 20
Spol: muško
Post Re: Protestanti danas u Hrvatskoj
DamirZg1 je napisao/la:
Hvala ti Isak....U kratkim crtama objasnio si dosta toga. Međutim mene zanima jedna stvar. U večini slućajeva kada sam se susretao sa nekim tko je protestant i ako je došlo do razgovora o našim vjerama, a u dobroj namjeri uvijek želim da takav razgovor bude korektan u pun uvažavanja, doživljavam vrlo energične napade na Papu i još neke vrijednosti katoličke vjere. Baš sam imao slućaj kada sam sa jednim poznanikom kojeg sam upoznao, ušao u razgovor, prvo što je bilo teško vrijeđanje na Papu...
Sa time razgovor o vjeri odmah sam prekidao jer razloga za daljnji mirni i staloženi razgovor više nije bilo...Nisam jedini ovdje i općenito među katoličkim vjernicima koji su tako doživjeli.
Često su to reakcije na bazi uvređenosti, takav dojam mi ostave osobe koje tako komuniciraju o razlikama između naših vjera i Crkve..
Meni općenito nikako ne smeta a niti gledam na to ko' je kakve vjere ili išta slično, i mogu sa svima normalno razgovarati, no ako mi se na neki način vrijeđaju vrijednosti koje ja štujem, tada nemogu....i radije onda pređem na neku drugu temu..

Zašto ovo pišem, naime, obzirom da nekada pojedini protestanti ostavljaju dojam kao da je njihovo osnovno učenje vjere uz ono teološko, i kako biti drugačiji od katolika i kao da im je jako važno da se stvara mišljenje kako su pogrešna vjerovanja katolika u odnosu na protestante, jer mnogi koriste svaku priliku da to iskažu nekom katoliko na taj svojstven način....i normalno da su se već razvile mnoge predrasude kada se među katolicima govori o protestantizmu....

Zar nebi bilo normalnije da oni koji su se opredjelili za protestantizam, jednostavno uče svoju vjeru a razilike ispoštuju bez nametanja mišljenja o nekoj kolektivnoj pogrešci katoličke vjere koja se zasniva na gore, u tvom postu, nabrojenim problemima...

Ovo sam sada pisao na brzinu jer se žurim, pa se nadam da se razumije što hoću reći, volio bi čuti tvoje mišljenje o tome i da me demantiraš gdje misliš da griješim...:)


Znaš, razlozi agresivnom ponašanju (nazovimo ih uvjetno) protestanata prema katolicima su višestruki. Pokušat ću se dotaći nekih od njih...

Prvo, ima ono nešto u evanđeoskim kretanjima 19.-20. stoljeća što se naziva fundamentalizam. Fundamentalizam je u početku imao dobre konotacije, želja mu je bila da zaštiti temeljna kršćanska vjerovanja i Božju riječ od ekspanzije liberalizma. No s vremenom fundamentalizam se "učahurio" i počeo izolirati od znanosti, društvenih kretanja itd... On doživljava sve što se razlikuje u mišljenju s njime (jer svaki fundamentalizam smatra d aje isključivo on 100% u pravu) kao neprijatelja. Tako je s vremenom počeo dobivati negativne konotacije i zaista ima dosta loše djelovanje. Dosta slobodnih crkava u hrvatskoj ima fundamentalističke korjene i to je jedan od problema. Ja osobno mislim da je nabolja zlatna sredina, odnosno umjerenost između dvije krajnosti (liberalizma i fundamentalizma).

Ekumenizam je zbog nepoznavanja istog mnogima veliki bauk. Problem je kad smatraš da imaš istinu i kada doktrinarno visoko cijeniš biblijsku istinu ali pri tome negdje izgubiš ljubav. Posebno kada izgubiš ljubav za bližnjega zato što je drugačiji ili drugačije misli. To je isto jedna vrsta nesigurnosti. I sam sam prije (na počecima svoje vjere) bio prilično krut i isključiv, znam kako to funkcionira...

Drugo, većina vjernika u slobodnim i inim zajednicama ima katoličko podrijetlo. Oni se ponekad smatraju neshvaćenima od društva. Mi smo većinski katolička zemlja. Jedan moj prijatelj je jednom prilikom rekao da mi imamo "evanđelje samo za katolike". Znaš to ti je ono "u Katoličkoj crkvi je krivo to, to i to, a u Bibliji piše to i to. Tako su ljudi poučeni svjedočiti evanđelje, i često to rade u najboljoj namjeri, a zapravo nije baš dobar način. Baš me zanima kako bi svjedočili evanđelje u većinski protestantskoj zemlji gdje je isto jako puno samo nominalnih kršćana, koji čak znaju da se spašavamao milošću Božjom po vjeri u Isusa Krista, ali to srcem ne žive.

Neki još tako žive (a i neki propovjednici tako propovijedaju) kao da je još 16. stoljeće (ili 30-godišnji rat). No sigurno znaš da takvih ljudi ima i na katoličkoj strani.

I dalje smatram da je problem i to što protestantizam u Hrvatskoj predstavljaju ljudi iz slobodnih crkava koje često vode samozvani (od tko zna koga ordinirani) pastori, a koji su često najglasniji. Općenito nedostaje znanja, međusobnog upoznavanja i dijaloga.

Mnogi ljudi iz slobodnih crkava su dosta rezervirani, ne samo prema katolicima, već i prema nama konfesionalnim-liturgijskim protestantima. Oni odbacuju sve što ih prema njihovu mišljenu podsjeća na katoličko, a neke stvari automatski odbacuju kao nebiblijske, ne zato što su se oni sami stvarno objektivno iz Svetog pisma uvjerili u to, već zato što su tako poučeni (ali često nisu toga svjesni).

Slobodne crkve su povijesno nastale kao otpor prema pretjeranoj ulozi svećenika (sacerdotalizam) i forme u crkvenom životu, pa ih treba razumjeti... Ne bih htio da ispadne da samo njih kritiziram. :rolleyes:

Svjestan da nas dijele mnoga bitno različita gledišta i uvjerenja (meni su osobno oni "samo Pismo, samo vjera, samo milost, samo Krist i sva slava Bogu pripada" od suštinskog značaja za moju vjeru). I nisam za lažno jedinstvo koje je praktično nemoguće. No što sam duže u vjeri to više te razlike shvaćam kao razlog za dijalog i međusobno upoznavanje. Posebno s katolicima koji su nam unatoč razlikama zapravo najbliži. Grane smo istog stabla, i jedni i drugi potječemo od ranih kršćana, i jedni i drugi smo izdanci zapadnog kršćanstva, i jedni i drugi dijelimo ista osnovna vjerovanja itd.


17 lip 2012 18:13
Profil Pošalji e-mail
Administrator
Avatar

Pridružen/a: 22 vel 2009 16:05
Postovi: 5001
Lokacija: Zagreb
Spol: muško
---------
Post Re: Protestanti danas u Hrvatskoj
Moram priznati lijepo si i ukratko objasnio. Inaće u pravu si, iako to u predhodnoj poruci nisam spomenuo, i kod katolika toga ima. Čak što više, katolici se nekada međusobno nemogu sporazumjeti u nekim stvarima i gledištima, a naj interesantinije što i jedni i drugi smatraju "nemože nikako on biti u pravu jer u pravu sam ja"....to je česta pojava i kod katolika međusobno...bilo je toga i na ovom forumu ali imam i osobna takva iskustva, tako da nemam namjeru nijekati nešto što je činjenica...
No kako smo mi sad u priči vezano za nemogućnosti, ne dialoga, nego komunikacije uopće između naših vjera, onda sam želio baš tebe kao jednog protestanta pitati o tome i čuti tvoje mišljenje...
Nekako mi se čini da si u mom dosadašnjem iskustvu ti jedan od rijetkih sa kojim mogu normalno o tome pričati a da se netko ne uvrijedi...
Čak što više, ti si dao vrlo realno objašnjenje a da pri tome nije teret pao niti samo na jedne a niti samo na druge...

Što se mene tiče, ja ima jedan stav kod sebe koji u životu primjenjujem opčeniti, bilo da se radi o katoliku sa kojim imam različita mišljenja...ili da se radi o nekome druge vjere, nikada ne želim ulaziti u sukobe mišljenja niti voditi neke teške rasprave...
Kada se tako nešto događa ja se od toga izmičem, ako netko može lijepo pričati samnom o svemu unatoč razlikama, ja sam Bogu zahvalan....a ako ne, jednostavno sa tom osobom ne pričam o tome...
Iako svatko od nas ima čitav život šta učiti i nikada neće znati sve, no od svega što sam naučio do sada ja ne želim nikome ništa nametati, a niti želim da meni....onako kako po molitvama i evanđelju rastem, tako i moja duhovnost, kao i svačija ponaosob...
U pravu si jednu stvar.....uvriježilo se da je vjera postala puko toriziranje a da ljubavi u srcu nema i da se malo tko povodi tom ljubavlju bez koje niti nema iskrene vjere.....a kako će netko onda brata k vejri privesti ako brat ne osjeti tu ljubav na djelu, nego pritisak puke teorije što mnogi danas vole činiti....naravno to sad pričam općenito ne vezano za vjeroispovjest....

Kada ljubimo kao što i sam kažeš, ma ne prijatelju, nikako mi nije bitno tko si po vjeri u odnosu na mene i dali uoće vjeruješ ili si ateist...moja me ljubav oslobađa tog ego-opterečenja da svi moraju biti kao ja...i tako svi mi postaju bliski a ja otvoren prema svima...
Ovo moje razmišljanje ukratko objašnjava neka moja viđenja kroz vjeru a na osnovu mnogih problema koji okružuje svijet vjernika i jednih i drugih i svih međusobno....

nešto sam umoran danas....mislio sam inaće citirati neke tvoje rečenice i odgovoriti po citatima....ali nisam bio baš odmoran za to, zato ne ljuti se ako se nečega iz tvog posta nisam sada dotakao....bit će s vremenom..


Žrlim ti reći da mi je drago da si naišao na naš forum i da možemo sa nekim tvoje vjere normalno popričati...:)...ovdje si doista dobro došao..:)
Također, od samog početka vodim ovaj forum na način da se svi moraju međusobno uvažavati, bili iste ili neke druge vjere...tako želim da znaš da kako god si ti u svojoj komunikaciji korektan, tako će se biti i prema tebi....:)

Ugodnu večer i blagoslov želim


17 lip 2012 22:52
Profil Pošalji e-mail
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 165 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Sljedeća


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
cron