Sada je: 19 stu 2019 02:07.

Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 Različita događanja 
Autor/ica Poruka
Reg. korisnik

Pridružen/a: 24 vel 2009 20:37
Postovi: 178
Post Različita događanja
Danas 04. siječnja, i sutra 5. siječnja sam sa štandom Udruge Emanuel u Osijeku Portanovi kod Konzuma. Ako netko treba krunicu, prsten molitvenik, narukvicu, križ i dr. od 9 do 20. 30 sati. Mir i blagoslov svima i sretna Nova Godina! Božica


04 sij 2014 07:53
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik

Pridružen/a: 24 vel 2009 20:37
Postovi: 178
Post Re: Različita događanja
Danas poslije podne u 15 sati pozivamo sve koji su u mogučnosti da dođu na karizmatsku duhovnu obnovu u sportsku dvoranu centra Jug 2, Osijek s početkom u 15 sati voditelj je gosp. Josip Lončar i Kristofori, tijek programa, duhovna pjesma, predavalje, svjedočenje, pauza, molitva zua ozdravljenje i polaganje ruku. Neka Vas zagrli Otac, i neka vodi vaše korake u miru, dobru i ljubavi!. Ispred dvorane bit će štand naše udruge Emanuel ako nešto želite pogledati Božica


12 sij 2014 08:22
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik

Pridružen/a: 24 vel 2009 20:37
Postovi: 178
Post Re: Različita događanja
Napomena! Zbog iznimno loše financijske situacije bili smo prisiljeni povećati cijenu ulaznice. Cijena će odsad biti 50 kn, odnosno 30 kn za studente, đake, nezaposlene i umirovljenike.
Doznajemo da se u Osijeku ovaj puta neće plaćati ulaz jer ulaznice pokriva donator. Vjerujemo da je informacija točna
Zagreb, 16.02.
• Kongresna dvorana Globus, Zagrebački Velesajam
• Avenija Dubrovnik 15
• Početak u 15:00h
Split, 26.02.
• Restoran Bolero
• Velebitska 125, Split
• Početak u 17:30h
Dugo Selo, 22.02.
• Gradska sportska dvorana (srednja škola)
• Đure Dubenika 2, Dugo Selo
• Početak u 18:00h
Osijek, 09.02.
• Gradska sportska dvorana, Jug 2
• Kralja Petra Svačića BB, Osijek
• Početak u 15:00h
Rijeka, 23.02.
• Dvorana Dinko Lukarić
• Kozala 37, Rijeka
• Početak u 17:00h

[MES] Pula, 06.02.
• Crkva Sv. Frane
• Početak u 18:00h


06 vel 2014 07:55
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik

Pridružen/a: 24 vel 2009 20:37
Postovi: 178
Post Re: Različita događanja
Ukoliko nešto trebate od duhovne literature ili krunica i dr, danas, sutra i u petak, tj. 6. 7 i 8. Veljače 2014. bit ćemo ispred Kauflanda u Osijeku sa štandom od jutra do vešćeri. Hvala elim mir i Božji Blagoslov svima!


06 vel 2014 07:58
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik

Pridružen/a: 24 vel 2009 20:37
Postovi: 178
Post Re: Različita događanja
„Svatko otvoren za poruku ljubavi čitanjem ove dragocjene zbirke tekstova može se obogatiti mudrim mislima nadahnutim provjerenim životnim iskustvom, i može pronaći savjet za problem koji ga trenutačno tišti. “ prof.dr.Jakov Sabljić
Pozivnica za promociju knjige
Pozivamo Vas na predstavljanje knjige knjige Božice Sukić “Vrijeme je za ljubav!” u izdanju Udruge “Emanuel” i Studija HS internet d. o. o. koje će se održati u okviru proslave crkvenog goda župe Uzvišenja Svetog Križa i dana Gradske četvrti “Retfala” u dvorani Gradske četvrti “Retfala”, J. J. Strossmayera 200, u četvrtak 11. 09. 2014. g. s početkom u 18 i 30 sati.
Bilo bi nam veselje i čast da svojim dolaskom uzveličate našu svečanost!
Gradska četvrt “Retfala”
Udruga za očuvanje i širenje vrednota “Emanuel”


Ukoliko želite potvrditi svoj dolazak možete to učiniti na kontakt:
Božica Sukić, mob. 095 5105285, ili na e- mail: udruga.emanuel@gmail.com


01 ruj 2014 22:09
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik

Pridružen/a: 24 vel 2009 20:37
Postovi: 178
Post Re: Različita događanja
Nažalost, mnogi su domovi u opasnosti od poplava u Hrvastskoj i diljm Europe i Balkana, pa pozivam svih molimo svakoga dana:" Dragi Oče mi te volimo. Dragi Oče mi ti se klanjamo. Dragi Oče, molimo te za obraćenje svih ljudi. Dragi Oče daj nam sunce, i daj nam mogućnost da od Zemlje sagradimo Raj. Vrijeme je za ljubav!


22 ruj 2014 23:22
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik

Pridružen/a: 24 vel 2009 20:37
Postovi: 178
Post Re: Različita događanja
21. 12. u 15 sti održava se duhovna obnova u organizaciji Kristofora i gosp. Lončara u Športskoj dvorani Jug 2 u blizini Kaufladna u Osijeku. ulaz je 20 kn za zaposlene. Svi ste dobro došli. udruga će vani prodavati, ako nešto trebate. Možete i nabaviti knjigu Vtijeme je za ljubav!" i tamjan i kalendare. 22, 23 i 24. prosinca Udruga će imati humanitarn"u akciju Kapucinska 41,ispred ulaza u crkvu sv. Jakova - franjevaca Kapucina u centru Osijeka, a 3. 4, i 5. sijećnja imamo promociju udruge u Portanovi pa vas pozivamo da nas posjetite, posebno kod humanitarne akcije, jer dobit od prodaje namijenjena je najugroženijim korisnicima pomoći crvenog križa, koji nemaju prava primati socijalnu pomoć - grada Osijeka. nekoliko subota u siječnju biti ćemo ispred Kauflanda u Osijeku. Mir i blagoslov presvetog Trojstva svima! Sretan Božić i nova 2015. Godina, sretna i puna blagoslova i ljubavi! [anj] Božica


18 pro 2014 06:08
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik

Pridružen/a: 24 vel 2009 20:37
Postovi: 178
Post Re: Različita događanja
Obavještavamo svih da će se 03. 04. i 05. sijećnja 2015. održati promocija Udruge Emanuel u Portanovi, ( U prizemlju - ili kod Konzuma, ili kod zadnjeg ulaza )pa vas pozivamo ukoliko želite zaviriti u knjigu "Vrijeme je za ljubav!" ili vidjeti predmete koje udruga izrađuje da posjetite naš štand. Naći ćete krunite, molitvice, narukvice krunice i dr... Knjiga Sretna hrvatska - molitvano pjesnička zbirka hrvatskih autora u izdanju udruge Emanuel izaći će uskoro. Moći ćete je nabaviti na našim prezentacijama u Kauflandu vikend iza i subotama u sijećnju, te na humanitarnim prodajama koje namjeravamo održavati dva puta mjesećno u centru osijeka ispred Kapucinske crkve - kapucinska 41. o točnim datumima obavijestit ću svaki čas.Iz knjige Vrijeme je za ljubav! preporučam nekoliko misli: ( Cijena je 35 kn)
Pročitajte ovu knjižicu od korica do korica. Nije velika, nije ni teška, ni skupa, samo je korisna, ništa drugo. Ako ste izgubili vjeru naći ćete je u toj knjižici. U Božice je ima bar za nas petoro ili pedesetoro, na pretek. Ako vam je olabavila nada pročitajte njen Oče naš u aoristu. Pa Oče naš nam je Krist ostavio. Moja mama bi rekla: „Ako ti je malo jednom broji do sto. Ako ti nije dosta vrati se natrag.“ Tako, da učvrstite svoju nadu. Na koncu, tu ćete je naći. I vjerujte, vratit će se samopouzdanje. Ako vam je ohladila ljubav podgrite je na ognjici njenog užarenog djetinjeg čela i sigurno će se naći neka ruka koja će vas pomilovati, a možda i dvije, da vas zagrle. Pjesnjikinja Mila Sudarević
OPTIMIZAM, POUZDANJE
97. Mudar Čovjek, kad mu se zatvore vrata, neće zaglaviti u prozoru. Sagradit će druga vrata, još veća, još ljepša.
98. Kada ti neke stvari idu naopako, i ne događa se kako želiš, hrabro prihvati svoje granice, no upoznaj Boga i njegove mogućnosti, a onda s Bogom pokušaj ispočetka i zakorači s njime zajedno hrabro naprijed!
99. Malo razumijevanja i hrabrosti čovjeku pomogne dići se i otvoriti oči nade.
Zahvaljuj onome tko te razumije, ohrabruje te, i neće ti govoriti neistine da bi bio velik u tvojim očima, već će ti reći istinu, da ti dušu spasi. Taj Čovjek ti je prijatelj. Njemu budi zahvalan i prati ga molitvom.
100. Kad god ti je teško, nalaziš se u mraku i žalosti, sjeti se da se Zemlja okreće. Iza noći uvijek sviće dan.
101. Novi dan nova je prilika. Odmoran si i obnovljenim snagama ideš naprijed uz pomoć Oca. Ima dana sunčanih, ima kišnih i tmurnih, ali svima od njih se trebamo radovati. Uvijek za radost pronađi razlog.
Neka svakim danom u tvome životu ima što više istine, svjetla, radosti i osmjeha. Suze, tama i laž neka se tako rijetko pojave, da zaboraviš kako su ono izgledali i kada. Možeš ostvariti zajedništvo s Bogom uz pomoć Evanđelja i Euharistije - Tvoga jedinstva s Presvetim Trojstvom.
102. Nikad ne reci: „Sve je tamno!" Ako ne vidiš Sunce, niti Mjesec. Potrudi se malo. Uzmi i naočale ako treba. Pronađi samo jednu Zvijezdu, da te dovede do Mjeseca, pa do Sunca.
103. Žarulja je pregorjela, a tek jučer si je promijenio. I to ti se dogodilo više puta. Ipak, ne gubi nadu. Pronađi u čemu je uistinu problem. Što ako su žarulje ispravne i nije problem u njima ni u lusteru, nego je negdje u instalacijama kratki spoj. Je li žarulja tome kriva? Pozovi električara, on će spoj popraviti. Ne možeš znati baš sve.
Naravno, i ovo je metafora koja nam govori da trebamo pronaći i uvidjeti izlaz iz naših problema, uz pomoć Oca.
104. Ako ne želiš izići iz kuće, jer je pada kiša, zapitaj se: „Gdje su se ptice sklonile? Imaju li svi topli dom?"
105. Smiješ očajavati jedio ako pronađeš zvijezdu koja ne svijetli.
106. Bez nade živi onaj kome je bolesno jedno od troga; razum, srce ili duša.
107. Nemoj očajavati radi tame, već zapali jednu svijeću.
Kad se nađeš u mraku, bez sunca ili svjetiljke, upali šibicu, vidjet ćeš gdje se nalaziš, te ćeš pronaći put.
Nije bolest tijela razlog za očaj. Veći je problem bolest srca, razuma i duše. A tih bolesti česti nismo niti svjesni.
OPROŠTENJE
108. Selo ima često dug jezik, a malo srce. Ali, zar je selo bijelo, a ti si jedini ružno pače?
109. Zapisao je Žarko Brzić: „Najljepši ukras čovjeka jest dobro srce." Želim tu misao nadopuniti: najljepši ukras čovjeka jest dobro i mudro srce. Neka ti Bog daruje milost da možeš oprostiti, ali neka ti pomogne da zajedno spriječite da se zlo bilo koje vrste dalje čini.
110. Plačem, jer mi ne će oprostiti, a zašto nisam pazio da onoga koga volim ne povrijedim?
111. Samo kad se oprašta, onda ranjena srca mogu ponovno ozdraviti. Za opraštanje potrebni su vjera i ljubav, zatim poniznost, mudrost, snaga Božja i hrabrost. Staviti sebe u položaj druge osobe, da bi shvatili zašto je nešto učinila.
112. Nemoj u****o moliti Boga da tvoj brat prestane na tebe bacati kamenje. Zatraži to od brata. No ako kamenje, onaj tko bi ti trebao biti brat, na tebe i dalje baca, a nemaš se trenutno kamo skloniti, uzmi barem čvrst oklop. Ti ne smiješ dozvoliti da te ijedan kamen rani, da te boli.
Što je oklop? Oklop je spoznaja i stav prihvaćanja. Ova osoba koja me treba voljeti, možda me i voli, ali to ne pokazuje. Prihvatit ću je kao takvu, ali ću se čuvati, voljet ću je iz daljine. Ne ću joj ići u društvo da me vrijeđa, i prihvatit ću to tako da shvatim da ne mogu očekivati da me svi od moje rodbine i vole. Svađati se neću. Mrziti svoje bližnje neću. Umjereno ću moliti za njih. Prihvatit ću od njih onoliko ljubavi koliko mi daju i na način na koji to čine, a onoga što nije ljubav čuvat ću se. Da me srce ne boli, da se ne raspukne. Razgovarat ću sa svima i kada me zamole za pomoć, pomoći ću.
113. Oprostimo onome koji nas je zlostavljao, ali zabranimo mu da to i danas čini! Oprostimo onome koji je povrijedio naše prijatelje, ali zabranimo mu da to i danas čini! Oprostimo onome koji je vrijeđao Boga, ali zabranimo mu da to i danas čini!
Sve što želite da ljudi čine vama, to vi činite njima!
I mi znamo pogriješiti, a onda očekujemo oproštenje i razumijevanje i od drugih. Isto tako oprostimo i mi drugima i nemojmo uveličavati njihove pogreške i rugati im se. Kako želimo biti prihvaćeni, prihvatimo i svoga brata.


31 pro 2014 05:48
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik

Pridružen/a: 24 vel 2009 20:37
Postovi: 178
Post Re: Različita događanja
POZIVAMO VAS SVIH SVOJOM PODRŠKOM I DOLASKOM NA
HUMANITARNITARNI SAJAM
„ I oni su naša braća i sestre!“
KOJI ĆE SE ODRŽATI 13. 14. I 15. VELJAČE OD 9 DO 15 SATI
NA TRGU ANTE STARČEVIĆA u OSIJEKU I POMOGNETE OVOJ LIJEPOJ AKCIJI,
KOJOM ĆEMO POMOĆI POTREBITIMA, NEOVISNO O DRUŠTVENOM STATUSU.
Pokrovitelj svih akcija je grad Osijek, koji tako pruža priliku i nama da pomognemo,
a znamo da sam grad potrebitima na različite načine pomaže.
Pomoć je namijenjena svima, ali u prvom redu onima koji nemaju prava biti korisnici Socijalne skrbi, i pučkih kuhinja, a na žalost danas ih ima. A neki od njih ovako su uputili molbu Crvenom križu grada Osijeka: "Dajte nam samo brašna, mi ćemo preživjeti..." Da li je brašno dovoljno za zdravlje i život? Imaju li dovoljno i brašna za velik broj siromašnih? Zato smo odlučili pomoći, a pozivamo i vas, jer i malo dobro djelo iskaz je ljubavi.
Udruga Emanuel redovito dva puta mjesećno održava humanitarne prodaje na štandu ispred Kapucinske crkve, a ovaj mjesec će se održati 11. veljače, na blagdan Gospe lurdske i 18. veljače na čistu srijedu, te vas pozivamo da ih posjetite.
Po završetku naše Božićne akcije, i predanoj donaciji, osjetili smo posebnu sreću, jer smo pomogli. Rekao mi je djelatnik Osječkog Crvenog Križa veselo:" Vašom humanitarnom donacijom pomogli smo jednoj obitelji čija je majka bolesna, a otac je ostao bez posla, imaju četvoro djece. Isti gospodin 78 puta je bio dobrovoljni darivatelj krvi." A ja se pitam: Gospodin je svojom krvlju 78 puta pomogao da se nekome od nas spasi život, zar da mi njegovoj obitelji i drugim obiteljima ne pomognemo da prežive, dok se stanje u našoj dragoj Domovini Hrvatskoj što se nezaposlenosti tiče ne popravi? Tko će nam idući puta darovati krv ili pomoći na bilo koji drugi način, ukoliko taj i ostali u sličnoj situaciji obole, ili si iz očaja oduzmu život? Naša vjera nas poziva: "Gladne nahraniti, žedne napojiti, bolesna pohoditi..." A Isus nam u Evanđelju poručuje: "Besplatno primiste, besplatno dajte!" " "Što učinite i jednome od ovih malenih, meni ste učinili." Oko Božićnih i Uskrsnih blagdana uobičajno pomognemo siromašnima putem raznih humanitarnih organizacija, ili na naivou gradova.Da bi im se pomoglo kroz čitavu godinu, zahvaljujemo gradu Osijeku i gospodinu gradonačelniku Ivici Vrkić za pokroviteljstvo sajmova u našoj organizaciji. Kako je isti oblik pomoći potreban i u drugim gradovima, kroz donacije socijalnim trgovinama, potrudit ćemo se organizirati projekt Hrvatska bez gladi. Jer, ako netko i njegova obitelj ne mogu preživjeti od rada svojih ruku, jer posla nema, mogli bi preživjeti od naše solidarnosti . Kako me pomoći potrebnima čini sretnom, jedan od najžalosnijih trenutaka za mene bio je zadnjih dana vidjeti dokumentarnu emisiju o jednoj zemlji, gdje se prvo prikazuje neopisivo težak život i siromaštvo velikog broja obitelji na periferiji grada, a zatim dolaze u jednu firmu u gradu, gdje direktorica s ponoslm pokazuje svoja računala sa zlatnim okvirima i svoj družtveni prestiž... Sreća je da mi nismo takvi, i da imamo puno osjećaja jedni za druge. Stoga smo počeli u suradnji s udrugom Krila leptira organizirati humanitarne akcije na nivou grada Osijeka, a vjerujemo da ćemo ih uspjeti organizirati i u drugim gradovima, posebno za Baranju, Vukovar, Belišće, Sisak... Jer ne želimo čekati da pomognu oni drugi. Želimo pomoći baš mi. Lijepo piše u knjizi Vrijeme je za ljubav, u izdanju udruge Emanuel: "Čovjek je čovjeku brat!" Svi smo mi djeca jednoga Oca - onoga na Nebesima, zato:
UČINI ONO DOBRO ZA KOJE MOLIŠ DA TEBI I TVOJIM BLIŽNJIMA DANAS UČINI BOG!
UDRUGA ZA OČUVANJE I ŠIRENJE VREDNOTA
“EMANUEL” I UDRUGA “KRILA LEPTIRA”
POZIVAJU VAS NA
HUMANITARNI SAJAM
“ I oni su naša braća i sestre!”
Sajam će se održati u 13. 14. i 15. Veljače, 2015.
u vremenu od 9 do 15 sati.
na Trgu Ante Starčevića u Osijeku,
u sklopu projekta: “Hrvatska bez gladi”
Na humanitarnom sajmu sudjeluju udruge,
OPG – ovi, obrtnici i drugi.
Izlagači će svojim humanitarnim doprinosom pomoći najpotrebitijim, na način da se prikupljenim donacijama izlagača kupe trajne prehrambene namirnice i sredstva za osobnu higijenu koje će se putem Crvenog križa grada Osijeka podijeliti svima koja je pomoć u hrani potrebna.
Na sajmu ćete pronaći rukotvorine, suvenire,
domaće prehrambene eko proizvode …
Kulturni program u trajanju od 10 do 13 sati, bit će obogaćen predstavljanjem knjiga u izdanju udruge “Emanuel” “Sretna Hrvatska” i “Vrijeme je za ljubav!”
MEDIJSKI POKROVITELJI:
RADIO OSIJEK
GENERALNI POKROVITELJ:
GRAD OSIJEK
U sklopu projekta „Hrvatska bez gladi“ Humanitarni sajmovi za grad Osijek i okolicu „ I oni su naši braća i sestre“ bi će se pod pokroviteljstvom grada osijeka održavati na trgu Ante Starčevića u ove dane u 2015. godini:
- 13. – 15. veljače
- 6. – 8. ožujka
- 15. – 1. svibnja
- 9. – 11. listopada
- 4. – 6. prosinca


04 vel 2015 09:45
Profil Pošalji e-mail
Reg. korisnik

Pridružen/a: 24 vel 2009 20:37
Postovi: 178
---------
Post Re: Različita događanja
Radosno vas pozivamo na promociju nove knjige u izdanju udruge Emanuel koja nosi naslov "Sretna Hrvatska". Promocija će se održati 23. veljače 19 sati u velikoj dvorani Gradske četvrti gornji grad u centru Osijeka s početkom . Gradska četvrt nalazi se kod parkirališta između Trga slobode i dvorišta od Gradskog kazališta - iza supermarketa, kad se prođe Glas slavonije desno.
"Sretna Hrvatska: molitveno-pjesnička zbirka hrvatskih autora naslov je zanimljive zbirke tekstova različitih tekstopisaca. Udruga „Emanuel“ uz vodstvo Božice Sukić kreativno je okrilje nastanka ove knjige sasvim osobite koncepcije. Ona je svojevsrni nastavak Božičine knjige Vrijeme je za ljubav! Opći poziv na otvaranje srca isjeljujućoj Božjoj ljubavi iz prve knjige u zbirci koju čitatelj drži u rukama dobio je konkretnije okvire. Njezin je naročit cilj „pomoći Hrvatskoj danas da po našoj zajedničkoj molitvi i pjesmi korača putem napretka, mira, uspjeha, blagostanja i pravednosti“. U vremenu u kojem govor o ekonomskom i duhovnom stanju u Hrvatskoj nije nimalo pozitivno intoniran, u vremenu u kojem se na molitvu gleda kao na ispraznu formulu ili samo kao na sredstvo postizanja privatnoga dobitka, čini se i više nego potrebnom ovakva sustavna zbirka molitava za konstruktivan utjecaj na sve društvene slojeve moliteljevim nesebičnim posredovanjem između Zemlje i Neba." iz predgovora doc. dr. sc. Jakova Sabljić


04 vel 2015 21:44
Profil Pošalji e-mail
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
cron