Sada je: 25 lip 2019 13:53.

Započni novu temu Odgovori  [ 130 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća
 Uz dnevna čitanja 
Autor/ica Poruka
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 08 pro 2009 13:10
Postovi: 271
Spol: žensko
Post Re: Uz dnevna čitanja
Jasna, baš mi je drago što te Gospodin taknuo preko ovoga posta. Divan je i velik naš Stvoritelj koji tako obilno ulijeva svoje svjetlo i ljubav u nas, svoja ljubljena stvorenja. To je meni nevrijednoj darovao osjetiti, posebno u zadnje vrijeme i željela bih da svatko to doživi. A reći ću ti kada to najviše doživljavam: u danima kad molim Devetnicu Božanskoga Milosrđa. Iako sam i tu osjetila Božje milosrđe jer se to ne događa samo u tim danima nego i kasnije, ako malo prekinem. Ali tako doživim Njegovu milinu i zapravo ne može se to opisati riječima: kolika snaga i sigurnost u Njegovoj Ljubavi... puno toga postane nebitno, jer i sve ono što boli nekako mu sve više i više predaš...

Evo novog evanđeoskog teksta i molitve:

Evanđelje: Iv 10,31-42

Židovi ponovno pograbiše kamenje da ga kamenuju. Isus im odgovori: "Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete?" Odgovoriše mu Židovi: "Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš." Odgovori im Isus: "Nije li pisano u vašem Zakonu: Ja rekoh: bogovi ste! Ako bogovima nazva one kojima je riječ Božja upravljena - a Pismo se ne može dokinuti - kako onda vi onome kog Otac posveti i posla na svijet možete reći: `Huliš!` - zbog toga što rekoh: `Sin sam Božji!` Ako ne činim djela Oca svoga, nemojte mi vjerovati. Ali ako činim, sve ako meni i ne vjerujete, djelima vjerujte pa uvidite i upoznajte da je Otac u meni i ja u Ocu." Nato ga ponovno nastojahu uhvatiti, ali im on izmaknu iz ruku. I ode ponovno na onu stranu Jordana - na mjesto gdje je prije Ivan krstio. I osta ondje. A mnogi dođoše k njemu i rekoše mu: "Ivan doduše ne učini nijednog znamenja, ali se sve obistinilo što je rekao o ovome." Mnogi ondje povjerovaše u njega.


Divni i Ljubljeni Očev Sine, hvala ti za tvoju riječ koju nam upravljaš, iako smo te htjeli "kamenovati" i često te nismo prepoznali. Nauči nas svojim Duhom, promatrati tvoja djela, upoznavati te sve više, sve više i više u svojim danima biti s tobom. I tako postajati sve otvoreniji jedinstvu s tobom i Ocem u Duhu.
Gospodine, u životu nam tako često puno toga izgleda komplicirano, zatrpa nas mnoštvo riječi i informacija, mnoštvo negativnosti, a s tobom je zapravo sve tako jednostavno. Ti si svojim progoniteljima čudesno izmakao iz ruku. Činio si Očeva djela i Otac te vodio na tom putu. U našem nasljedovanju tebe, na našem putu, koji je kao i tvoj: put križa, isto je tako. S tobom nam se ne može dogoditi ništa loše. U tvojem Milosrdnom Srcu sva naša nastojanja i padovi dobivaju novi smisao, dobivaju snagu novog koraka. Slavimo te, Gospodine!


30 ožu 2012 16:53
Profil Pošalji e-mail
VIP član

Pridružen/a: 25 ožu 2012 21:03
Postovi: 130
Spol: žensko
Post Re: Uz dnevna čitanja
Draga Osmijeh,

Hvala ti što si odgovorila i podijelila svoje iskustvo sa mnom. Nisam dugo molila Devetnicu Božanskoga Milosrđa, toliko dugo da ću se potruditi da je pronađem u jednom od molitvenika...ili gdje već.
Prije kraja siječnja ove godine nisam se dugo molila, morala sam po malo opet krenuti nespretnim koracima, kao kad nakon neke bolesti opet učiš hodati, pa ti koraci malo su nesigurni. Tako je i meni s molitvom, trudim se. Užasno sam svjesna koliko sam nevrijedna u tolikoj mjeri da se molim kroz pobožnosti svecima, teško mi je i kao da se ne usudim obratiti dragom Isusu jer mislim da sam toliko nevrijedna da me neće niti čuti...Kažem molim nakon dužeg razdoblja ozbiljne krize vjere i ide jako polako, ali ide...Probat ću svakako s navedenom Devetnicom.

Hvala ti što si podijelila svoje osobno iskustvo sa mnom.
Svako dobro ti želim.

Jasna


30 ožu 2012 21:56
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 08 pro 2009 13:10
Postovi: 271
Spol: žensko
Post Re: Uz dnevna čitanja
Imas na stranici , kad uđes u link "Molitve".
Otac, Isus i Duh Sveti - Trojedini Bog te ljubi neizmjerno!


30 ožu 2012 22:16
Profil Pošalji e-mail
VIP član

Pridružen/a: 25 ožu 2012 21:03
Postovi: 130
Spol: žensko
Post Re: Uz dnevna čitanja
Osmijeh

Puno ti hvala, upravo sam vidjela. Želim ti svako dobro.
ande moli_1
Jasna


30 ožu 2012 23:10
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 08 pro 2009 13:10
Postovi: 271
Spol: žensko
Post Re: Uz dnevna čitanja
Evanđelje: Iv 12,1-11

Šest dana prije Pashe dođe Isus u Betaniju gdje bijaše Lazar koga je Isus uskrisio od mrtvih. Ondje mu prirediše večeru. Marta posluživaše, a Lazar bijaše jedan od njegovih sustolnika. Tada Marija uzme libru prave dragocjene nardove pomasti, pomaže Isusu noge i otare ih svojom kosom. I sva se kuća napuni mirisom pomasti. 4Nato reče Juda Iškariotski, jedan od njegovih učenika, onaj koji ga je imao izdati: "Zašto se ta pomast nije prodala za trista denara i razdala siromasima?" To ne reče zbog toga što mu bijaše stalo do siromaha, nego što bijaše kradljivac: kako je imao kesu, kradom je uzimao što se u nju stavljalo. Nato Isus odvrati: "Pusti je! Neka to izvrši za dan mog ukopa! 8Jer siromahe imate uvijek uza se, a mene nemate uvijek." Silno mnoštvo Židova dozna da je Isus ondje pa se okupi, ne samo zbog Isusa, već i zato da vide Lazara kojega on bijaše uskrisio od mrtvih. A glavari svećenički odlučiše i Lazara ubiti jer su zbog njega mnogi Židovi odlazili i vjerovali u Isusa.


U ovom tjednu, kad posebno promatramo što si učinio za nas, Isuse, kako si "dao život za svoje prijatelje", i mi se okupljamo oko tebe, poput silnog mnoštva koje te tražilo i imalo želju biti s tobom. U nama je čežnja, Isuse, biti s tobom. U tišini ovoga tjedna i kontemplaciji, u klanjanju i divljenju promatrati tvoje divno lice, za nas izmučeno i okrvavljeno...
Pomozi nam da što dublje uđemo u tu tajnu tvoje ljubavi!
I kao što si ti dopustio da ti probodu Srce za nas, darujem ti danas, Isuse, svoje srce, ti ga ispuni svojom ljubavlju i životom.


02 tra 2012 07:56
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 08 pro 2009 13:10
Postovi: 271
Spol: žensko
Post Re: Uz dnevna čitanja
Ivan 10
7Stoga im Isus ponovno reče: "Zaista, zaista, kažem vam: ja sam vrata ovcama. 8Svi koji dođoše prije mene, kradljivci su i razbojnici; ali ih ovce ne poslušaše. 9Ja sam vrata. Kroza me tko uđe, spasit će se: i ulazit će i izlaziti i pašu nalaziti. 10Kradljivac dolazi samo da ukrade, zakolje i pogubi. Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju."


Isuse, hvala ti za tvoju riječ koju nam danas upućuješ! Hvala ti, što si naš Dobri Pastir, hvala ti što si vrata kroz koja možemo ući k Ocu, ući u tvoj život i ovoga dana ponovno!
Evo me, Isuse, spremna sam ući. Spremna sam oprostiti, ostaviti prošlost, poslušati tvoj glas i poći za tobom. Pomozi mi, znaš kako sam slaba, znaš da bez tebe ne mogu. Neka i ovaj dan, Isuse, bude moje opredjeljenje za tebe. Sve moje misli, riječi i djela neka te slave. Sve moje grijehe uroni u more svojega milosrđa i privuci k sebi sve koji te još ne poznaju, ražari sve one koji su mlaki u službi tebi.
Isuse, divno je ući kroz tebe, divno je hoditi u tvojoj sigurnosti. Divno je znati da si uvijek tu.
Divan si, Isuse!
30 tra 2012 08:22
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 08 pro 2009 13:10
Postovi: 271
Spol: žensko
Post Re: Uz dnevna čitanja
Evanđelje: Iv 15,9-17

Kao što je Otac ljubio mene tako sam i ja ljubio vas; ostanite u mojoj ljubavi. 10Budete li čuvali moje zapovijedi, ostat ćete u mojoj ljubavi; kao što sam i ja čuvao zapovijedi Oca svoga te ostajem u ljubavi njegovoj. 11To sam vam govorio da moja radost bude u vama i da vaša radost bude potpuna. 12Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio! 13Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. 14Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam. 15Više vas ne zovem slugama jer sluga ne zna što radi njegov gospodar; vas sam nazvao prijateljima jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga. 16Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite i rod vaš da ostane te vam Otac dadne što ga god zaištete u moje ime. 17Ovo vam zapovijedam: da ljubite jedni druge."


Kao što je Otac ljubio mene tako sam i ja ljubio vas; ostanite u mojoj ljubavi.
U tvojoj ljubavi, Gospodine, započinjemo novi dan, novi tjedan. Želimo ostati u tvojoj ljubavi. Ti nam pomozi svojim Duhom. Svojom ljubavlju nas ispuni, svojom ljubavlju nas obavij, da je nosimo i pronosimo svima koje nam daruješ.
Ti si sama svetost, ljubav, svjetlo... Ti možeš svojom ljubavlju promijeniti sve ono što nas priječi da u njoj ostanemo. Tada nestaje sve ono što nas međusobno razdvaja, a ostaješ samo ti koji nas ujedinjuješ i pomažeš da živimo i radimo zajedno u tvojem miru i radosti.
Klanjam ti se, Gospodine moj, i promatram te u svoj tvojoj ljepoti života, u koju i nas uranjaš. Hvala ti! Zadivljena šutim i gledam te očima vjere, sav život svoj ti predajem.
Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite i rod vaš da ostane te vam Otac dadne što ga god zaištete u moje ime.
Gospodine, hvala ti za izabranje, za tolike milosti kojima me obasipaš. Pomozi mi da ne zaboravim ovu tvoju riječ i da uvijek koračam s tobom s pouzdanjem da ćeš mi dati sve što zaištem.
Oče, u Isusovo Ime molim te, obdari nas danas obilno svojim Duhom Svetim, kako bismo razumijeli tvoje tajne, otkrili tvoje želje u našim konkretnim situacijama, prepoznali tebe prisutna u braći i sestrama.


14 svi 2012 08:34
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 08 pro 2009 13:10
Postovi: 271
Spol: žensko
Post Re: Uz dnevna čitanja
Evanđelje: Iv 16,12-15

Još vam mnogo imam kazati, ali sada ne možete nositi. 13No kada dođe on - Duh Istine - upućivat će vas u svu istinu; jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti što čuje i navješćivat će vam ono što dolazi. 14On će mene proslavljati jer će od mojega uzimati i navješćivati vama. 15Sve što ima Otac, moje je. Zbog toga vam rekoh: od mojega uzima i - navješćivat će vama."


Tvoja riječ mi je radost novoga jutra, Gospodine! Hvala ti što mogu hoditi u čistoći tvojega Srca, u tebi se diviti ljepoti života u istini. Koliku sloboda i mir donosi tvoj Duh istine!!! Hvala ti, Gospodine moj!
I ovoga jutra sjedim do tvojih nogu sa zahvalnošću što me primaš baš ovakvu kakva jesam, oslobađaš i čistiš po svojoj riječi, osnažuješ svojim Duhom! Radost jer sam tvoja i Očeva ispunja moje jutro novom svjetlošću i zahvalnošću! Divan si u svojem životu i postojanju, u svojem navještaju toga istinskoga života nama.
Oslobodi nas svega što nije istina, svega što nije čisto, svega što ne dolazi od tebe...
Ispuni nas, otvori nam srca da te možemo uvijek čuti i da nas tako možeš voditi kroz ovaj dan i sve dane koje nam daruješ na zemlji.
Divan si, Isuse, s Ocem u Duhu! Slava ti i hvala!


16 svi 2012 08:03
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 08 pro 2009 13:10
Postovi: 271
Spol: žensko
Post Re: Uz dnevna čitanja
Evanđelje: Iv 17,1-11
To Isus doreče, a onda podiže oči k nebu i progovori: "Oče, došao je čas: proslavi Sina svoga da Sin proslavi tebe 2i da vlašću koju si mu dao nad svakim tijelom dade život vječni svima koje si mu dao. 3A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao - Isusa Krista. 4Ja tebe proslavih na zemlji dovršivši djelo koje si mi dao izvršiti. 5A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe onom slavom koju imadoh kod tebe prije negoli je svijeta bilo. 6Objavio sam ime tvoje ljudima koje si mi dao od svijeta. Tvoji bijahu, a ti ih meni dade i riječ su tvoju sačuvali. 7Sad upoznaše da je od tebe sve što si mi dao 8jer riječi koje si mi dao njima predadoh i oni ih primiše i uistinu spoznaše da sam od tebe izišao te povjerovaše da si me ti poslao. 9Ja za njih molim; ne molim za svijet, nego za one koje si mi dao jer su tvoji. 10I sve moje tvoje je, i tvoje moje, i ja se proslavih u njima. 11Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi. Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi.


Oče Sveti, divna je tvoja blagost koja se razlijeva u naše prostore i danas! Hvala ti!
Ljepota tvojega života s Isusom u Duhu neka nas zahvati... tvoj razgovor u nama i među nama... sklad ljubavi, povjerenja, dobrote koju širiš na sve nas...
Divim ti se i želim upiti što više tvoje riječi, tvojega života, tvoje svetosti...
Došao je čas da proslavim tebe, poput Isusa, s Isusom... u ovom danu koji mi daruješ.
Tvoje riječi predati svima koje danas susretnem, snagom tvoje blagosti.
Molim te s Isusom, Oče, u Duhu, za sve koje si mi danas dao jer su tvoji. I sve moje tvoje je, i tvoje moje...
Oče, radošću silnom obuhvaćaš zemlju i svako srce!
Hvala ti za svjetlo tvojega Duha kojim pobjeđuješ tamu ovoga jutra, za Ime tvoje u našem životu...


22 svi 2012 08:40
Profil Pošalji e-mail
Global Moderator
Avatar

Pridružen/a: 03 ožu 2012 11:08
Postovi: 609
Spol: žensko
---------
Post Re: Uz dnevna čitanja
Draga Osmijeh
"potpisujem" ovu tvoju molitvu kao dodatak uz dnevno čitanje i hvala ti što stavljaš te tekstove na forum, baš mi dobro dođu :-) Isusove riječ mi nekao lijepo ugriju srce :love:

Ugodan dan ti želim i obilje Božjih blagoslova

blessed be <ange2l>


22 svi 2012 10:15
Profil Pošalji e-mail
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 130 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
cron