Sada je: 24 lip 2019 19:36.

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
 Vrijeme je blizu! 
Autor/ica Poruka
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 08 pro 2009 13:10
Postovi: 271
Spol: žensko
Post Vrijeme je blizu!
Otkrivenje Isusa Krista: njemu ga dade Bog da on pokaže slugama svojim ono što se ima dogoditi ubrzo. I on to označi poslavši svog anđela sluzi svomu Ivanu 2 koji posvjedoči za riječ Božju i za svjedočanstvo Isusa Krista - za sve što vidje. 3 Blago onomu koji čita i onima što slušaju riječi ovog proroštva te čuvaju što je u njem napisano. Jer vrijeme je blizu! Otk 1,1-3

Gospodin je blizu! Dani su puni čežnje, posvjedočiti što vidjesmo, kako bi svi dočekali Gospodina kada dođe.
Gospodine, sve nas upućuje k tebi: svježina zraka i vremena dok šetamo tvojim stazama i promatramo umiranje prirode i čovjeka.
Sve nas upućuje k tebi: tvoja Riječ koju svakodnevno slušamo, čitamo… tvoja prisutnost koju doživljavamo, tvoja divna djela u našim životima koja gledamo.
Gospodine, vrijeme je tvoje blizu i to ne želimo zaboraviti. Podsjeti nas svojim Duhom, uroni nas u svoju riječ, u ovo proroštvo u Knjizi Otkrivenja.
Radujem se jer si blizu!


12 stu 2011 23:01
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 08 pro 2009 13:10
Postovi: 271
Spol: žensko
Post Re: Vrijeme je blizu!
4Ivan sedmerim crkvama u Aziji. Milost vam i mir od Onoga koji jest i koji bijaše i koji dolazi i od sedam duhova što su pred Prijestoljem njegovim 5i od Isusa Krista, Svjedoka vjernoga, Prvorođenca od mrtvih, Vladara nad kraljevima zemaljskim. Njemu koji nas ljubi, koji nas krvlju svojom otkupi od naših grijeha 6te nas učini kraljevstvom, svećenicima Bogu i Ocu svojemu: Njemu slava i vlast u vijeke vjekova! Amen! 7Gle, dolazi s oblacima i gledat će ga svako oko, svi koji su ga proboli, i naricat će nad njim sva plemena zemaljska. Da! Amen. 8Ja sam Alfa i Omega, govori Gospodin Bog - Onaj koji jest i koji bijaše i koji dolazi, Svevladar. 9Ja, Ivan, brat vaš i suzajedničar u nevolji, kraljevstvu i postojanosti, u Isusu: bijah na otoku zvanu Patmos radi riječi Božje i svjedočanstva Isusova. 10Zanijeh se u duhu u dan Gospodnji i začuh iza sebe jak glas, kao glas trublje. 11Govoraše: "Što vidiš, napiši u knjigu i pošalji sedmerim crkvama: U Efez, Smirnu, Pergam, Tijatiru, Sard, Filadelfiju, Laodiceju." 12Okrenuh se da vidim glas koji govoraše sa mnom. I okrenuvši se, vidjeh sedam zlatnih svijećnjaka, 13a posred svijećnjaka netko kao Sin Čovječji, odjeven u dugu haljinu, oko prsiju opasan zlatnim pojasom; 14glava mu i vlasi bijele poput bijele vune, poput snijega, a oči mu kao plamen ognjeni; 15noge mu nalik mjedi uglađenoj, kao u peći užarenoj, a glas mu kao šum voda mnogih; 16u desnici mu sedam zvijezda, iz usta mu izlazi mač dvosječan, oštar, a lice mu kao kad sunce sjaji u svoj svojoj snazi. 17Kad ga vidjeh, padoh mu k nogama kao mrtav. A on stavi na me desnicu govoreći: "Ne boj se! Ja sam Prvi i Posljednji, 18i Živi! Mrtav bijah, a evo živim u vijeke vjekova te imam ključe Smrti, i Podzemlja. 19Napiši dakle što si vidio: ono što jest i što se ima dogoditi poslije. 20Glede tajne onih sedam zvijezda koje vidje u mojoj desnici i sedam zlatnih svijećnjaka: sedam zvijezda anđeli su sedam crkava, sedam svijećnjaka sedam je crkava."

Klanjam ti se, tebi
koji nas ljubiš i koji nas krvlju svojom otkupi od naših grijeha,
te nas učini kraljevstvom, svećenicima Bogu i Ocu svojemu
.
Kako velike riječi, kako divna djela, kako veliko dostojanstvo...
sedam zlatnih svijećnjaka, a posred svijećnjaka netko kao Sin Čovječji... središte mojih misli.
Koliko svjetla nas čeka, koliko plamena i žara tvojega Srca, Vječni!
Ne boj se... Napiši što si vidio...
Prvi i Posljednji... kako je sve maleno u usporedbi s tobom,
a kako je ipak sve što si stvorio veliko i dragocjeno u tebi!
Zadivljena, promatram te... i molim: ispuni mi misli svojom svjetlošću i sobom...


13 stu 2011 11:04
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 08 pro 2009 13:10
Postovi: 271
Spol: žensko
Post Re: Vrijeme je blizu!
Otk 2
1Anđelu Crkve u Efezu napiši: "Ovo govori Onaj koji drži sedam zvijezda u desnici, Onaj koji stupa posred sedam zlatnih svijećnjaka: 2Znam tvoja djela, tvoj trud i postojanost tvoju i da ne možeš podnijeti opakih. Iskušao si one koji se prave apostolima, a nisu, i otkrio si da su lažljivci. 3Postojan si, podnio si za ime moje i nisi smalaksao. 4Ali imam protiv tebe: prvu si ljubav svoju ostavio. 5Spomeni se dakle odakle si pao, obrati se i čini prva djela. Inače dolazim k tebi i - uklonit ću tvoj svijećnjak s mjesta njegova ako se ne obratiš. 6Ali ovo imaš: mrziš nikolaitska djela koja i ja mrzim." 7"Tko ima uho, nek posluša što Duh govori crkvama! Pobjedniku ću dati jesti od stabla života koje je u raju Božjem."
Gospodine, pronalazim se i ja u ovim riječima knjige Otkrivenja i razmišljam o svojem životu. Ti me proničeš i poznaješ, ti znaš kada sjednem i kada ustanem, izdaleka ti već misli moje poznaješ… znani su ti svi moji putovi (Ps 139)
Kajem se, Gospodine, oprosti mi… ti me obrati, molim te, jer samo mi ti možeš pomoći da promijenim svoj život i činim prva djela, prvom ljubavlju i revnošću.
Ti koji držiš sedam zvijezda u desnici… koji kraljuješ svom Zemljom i svime stvorenim, budi u središtu mojega srca, mojega života, mojih misli…
Danas te molim za gorljivost u tvojoj službi, za žar i ljubav u traženju tvoje volje i tvojih putova.
Želim i dalje slušati što mi tvoj Duh govori… s tobom koračati.


15 stu 2011 09:17
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 08 pro 2009 13:10
Postovi: 271
Spol: žensko
Post Re: Vrijeme je blizu!
Otk 2
8I anđelu Crkve u Smirni napiši: "Ovo govori Prvi i Posljednji, Onaj koji bijaše mrtav i oživje: 9Znam tvoju nevolju i siromaštvo - ali ti si bogat! - i pogrde od onih koji se nazivaju Židovima, a nisu, nego su sinagoga Sotonina. 10Ne boj se onoga što ti je trpjeti! Evo, Sotona, će neke od vas baciti u tamnicu da budete iskušani. Bit ćete u nevolji deset dana. Budi vjeran do smrti i dat ću ti vijenac života." 11"Tko ima uho, nek posluša što Duh govori crkvama! Pobjedniku neće nauditi druga smrt."Prvi. U osvitu dana. U mislima. U traganju.

Prvi si, Gospodine, u stvaranju, svakodnevici novoj kojom nas pratiš pogledom ljubavi.
U trpljenju novu snagu šalješ Duha tvojega, silnog i blagog u našim srcima.

Posljednji, jer sve će proći, samo ti ostaješ i živiš.

Cilj kojem koračamo u trpljenju i radosti.
Prvi i posljednji.


16 stu 2011 09:04
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 08 pro 2009 13:10
Postovi: 271
Spol: žensko
Post Re: Vrijeme je blizu!
Otk 3
1I anđelu Crkve u Sardu napiši: "Ovo govori Onaj koji ima sedam duhova Božjih i sedam zvijezda: Znam tvoja djela: imaš ime da živiš, a mrtav si. 2Budan budi i utvrdi ostatak koji tek što ne umre. Doista, ne nađoh da su ti djela pred Bogom mojim savršena. 3Spomeni se dakle: kako si primio Riječ i poslušao, tako je i čuvaj - i obrati se. Ne budeš li dakle budan, doći ću kao tat, a nećeš znati u koji ću čas doći na te. 4Ali imaš u Sardu nekolicinu imena što ne okaljaše svojih haljina; oni će hoditi sa mnom u bjelini jer su dostojni." 5"Tako će pobjednik biti odjeven u bijele haljine i neću izbrisati imena njegova iz knjige života i priznat ću ime njegovo pred Ocem svojim i anđelima njegovim." 6"Tko ima uho, nek posluša što Duh govori crkvama!"


Gospodine, žeže tvoja riječ, pali i siječe sve što nije dostojno tvojega kraljevstva.
Oživi me, Gospodine, ne dopusti da mrtva koračam ovom zemljom,
ne dopusti da kao slijepa prolazim kraj tvojih darova,
ne dopusti da kao gluha slušam tvoju riječ i radim po svome,
ne dopusti da kao nijema stojim pred onima koji te ne poznaju,
ne dopusti da kao nepokretna gledam one kojima treba oslonac i pomoć,
ne dopusti, Gospodine, ... ti me možeš oživjeti, ti si svemoguć!
O kako si divan život pripremio onima što ne okaljaše svojih haljina.
Hodit će u tvojoj bjelini i svjetlu
Iako sam se ovih dana naslušala o tvojoj strogosti i pravednosti, Gospodine,
ipak se usuđujem tvoj pogled upraviti k tebi i moliti tvoje milosrđe: smiluj se meni grješnici i obrati me!
Duše Sveti, otvori mi uho da te mogu čuti što mi danas govoriš.


22 stu 2011 09:10
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 08 pro 2009 13:10
Postovi: 271
Spol: žensko
Post Re: Vrijeme je blizu!
Otk 3
7I anđelu Crkve u Filadelfiji napiši: "Ovo govori Sveti, Istiniti, Onaj koji ima ključ Davidov i kad otvori, nitko neće zatvoriti; kad zatvori, nitko neće otvoriti: 8Znam tvoja djela. Evo, otvorio sam pred tobom vrata kojih nitko zatvoriti ne može. Doista, malena je tvoja snaga, a očuvao si moju riječ i nisi zatajio mog imena.


Ti si, Gospodine, otvorio preda mnom vrata: stvorio si me, darovao mi poziv i poslanje. Ponekad se kad se bojim da ne radim dobro i dovoljno, kad moj posao nije dovoljno cijenjen ili čak ljudi misle kako gubim vrijeme, pa mi to i daju do znanja, sjetit ću se tada ove tvoje riječi. Ti si mi otvorio vrata u život, i otvaraš ih u svaki novi dan, ti imaš ključ i zatvorit ćeš kad budeš htio.
Divno je to znati. Divno je tebi vjerovati i hoditi pred tvojim pogledom. Radujem ti se i želim te slaviti danas i uvijek... i zauvijek!


23 stu 2011 09:02
Profil Pošalji e-mail
VIP član
Avatar

Pridružen/a: 08 pro 2009 13:10
Postovi: 271
Spol: žensko
---------
Post Re: Vrijeme je blizu!
Otk 4
"Svet! Svet! Svet Gospodin, Bog Svevladar, Onaj koji bijaše i koji jest i koji dolazi!" 9I kad god bića dadu slavu i čast pohvalnicu Onomu koji sjedi na prijestolju, Živomu u vijeke vjekova, 10dvadeset i četiri starješine padnu ničice pred Onim koji sjedi na prijestolju i poklone se njemu - Živomu u vijeke vjekova. I stavljaju svoje vijence pred prijestolje govoreći: 11"Dostojan si, Gospodine, Bože naš, primiti slavu i čast i moć! Jer ti si sve stvorio, i tvojom voljom sve postade i bi stvoreno!"


Gospodine, moj život neka ti bude pohvalnica, slavljenje tvojega Imena, tvojega života tvoje ljubavi...
Koliko sjaja u tvojem biću, koliko svjetla u danima satkanim od tvoje vječnosti. Promatram i upijam sjaj, slavu... klanjam se tebi. U mojem srcu je velika radost radi tebe, jer ti kraljuješ. U mojim danima je velika čežnja da tvoje kraljevstvo sve zahvati.
U svakom srcu kraljuj ti, Isuse... s Ocem i Duhom!


23 stu 2011 21:11
Profil Pošalji e-mail
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
cron